Αλλάζει θέση στο ζήτημα των λαϊκών αγορών το ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 19:08
UPD:22:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ο Μ. Κασσής (φωτ. αρχείου) τάχθηκε κατά του διαχωρισμού παραγωγών και εμπόρων μέσα στις λαϊκές αγορές.

A- A A+

Αλλαγή της θέσης του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των λαϊκών αγορών, ανακοίνωσε ο εισηγητής του κόμματος Μιχάλης Κασσής μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα την πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να γίνει το 2015 κλήρωση για όλες τις θέσεις στις λαϊκές αγορές, όπως έχει προτείνει η κυβέρνηση, αλλά να γίνει κλήρωση μόνο για τις κενές θέσεις που θα υπάρξουν.

Επίσης ο Μ. Κασσής τάχθηκε κατά του διαχωρισμού παραγωγών και εμπόρων μέσα στις λαϊκές αγορές.

Υπ. Ανάπτυξης

Νομοτεχνικές βελτιώσεις και για το θέμα της κλήρωσης στις λαϊκές αγορές, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο υπουργός ανακοίνωσε ποιες βουλευτικές τροπολογίες κάνει αποδεκτές.

«Νομοτεχνικές βελτιώσεις πότε θα φέρετε;», τον ρώτησε ο Προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης. «Θα κατατεθούν και οι νομοτεχνικές βελτιώσεις», είπε ο Κ. Χατζηδάκης. «Πότε;», επέμεινε ο Γ. Τραγάκης. «Αυτές σχετίζονται ευθέως με την ρύθμιση για τους Οργανισμούς Λαϊκών Αγορών και φυσικά παρακολουθώντας την συζήτηση θα φέρουμε και σε σχέση με το καθεστώς της λεγόμενης κλήρωσης βάση κανόνων διαφάνειας και με βάση την κοινή λογική. Αυτό όμως σε λίγη ώρα», απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός γίνονται δεκτές οι παρακάτω βουλευτικές τροπολογίες:

1437/49 για μισθώσεις της Βαρβακείου (ιχθυαγορά)
1434/46 για τους βοσκοτόπους
1426/43 για την παράταση διακανονισμού οφειλής ασφαλιστικών εισφορών
1443/44 για ρυθμίσεις σχετικά επιλογή Γενικού Επιθεωρητή Σώματος Επιθεωρητή Υγείας
1441/52 για την κατάργηση των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών. Η τροπολογία θα προσαρμοστεί στο νομοσχέδιο, καθώς οι Οργανισμοί γίνονται Διευθύνσεις στις Περιφέρειες.
Ο Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ακόμη ότι με νομοτεχνική βελτίωση έγινε δεκτή η βουλευτική τροπολογία 1432/44 για τις υπαίθριες οργανωμένες αγορές που λειτουργούν τις αγορές και η τροπολογία 1436/48 που αφορά την άδεια σύστασης συνεταιριστικής οργάνωσης ανά 10 παραγωγούς.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή