Σημαντική διάκριση για τον ομογενή ηθοποιό Στιβ Μουζάκη

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 15:36
UPD:15:39
A- A A+

Τον τίτλο του καλύτερου ηθοποιού από το Melbourne Theatre Company, την κορυφαία θεατρική σκηνή της Αυστραλίας, για την ερμηνεία ως Λοπάχιν στον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ, κέρδισε ο δημοφιλής Ελληνοαυστραλός ηθοποιός Στιβ Μουζάκης.

Από το 1982, η διοργάνωση αναγνωρίζει την προσφορά καλλιτεχνών στη θεατρική σκηνή της Μελβούρνης, με βραβεία που απονέμονται από επιτροπή καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου και όχι με βάση το πόσο δημοφιλείς είναι στο ευρύ κοινό. Σκοπός είναι η ανάδειξη των καλύτερων σε είδη όπως μιούζικαλ, θέατρο, όπερα και καμπαρέ και, μεταξύ άλλων, στους τομείς της σκηνοθεσίας, συγγραφής, φωτισμού, ηθοποιίας και όχι μόνο.

Το Melbourne Theatre Company συμμετείχε στο φετινό θεσμό, με συνολικά 30 υποψηφιότητες. Μεταξύ αυτών που προτάθηκαν για βραβείο ήταν και ο ομογενής σκηνοθέτης Αλκίνοος Τσιλιμιδός.

Ο Στιβ Μουζάκης έχει στο ενεργητικό του αρκετές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ έχει βραβευτεί με το βραβείο β΄ ανδρικού ρόλου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μελβούρνης το 2009. Η βράβευσή του ήρθε μέσα από την ταινία μικρού μήκους «296 Smith Street», του, επίσης ομογενή, σκηνοθέτη Γιάννη Ευαγόρα. Ο Ελληνοαυστραλός ηθοποιός, για δέκα και πλέον χρόνια, ασχολείται με την υποκριτική και έχει λάβει μέρος σε μερικές από τις πλέον δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της αυστραλιανής τηλεόρασης, σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και σε χολιγουντιανές παραγωγές.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς