ΠΙΣ: Επίσχεση εργασίας από τις 12 Μαΐου σε διαγνωστικά κέντρα

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 12:40
UPD:12:50
fosphotos/Alexandros Katsis
A- A A+

Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν από τις 12 Μαΐου όλοι οι εργαζόμενοι σε ιατρικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα, καθώς και οι  κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Η απόφαση για επίσχεση αποτελεί «απάντηση» - όπως αναφέρει ο ΠΙΣ στην ανακοίνωσή του - στο αδιέξοδο το οποίο προέκυψε στον διάλογο μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της Πανελληνίας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ «η αδυναμία της Πολιτείας να εξασφαλίσει ικανοποιητική και αποτελεσματική περίθαλψη στους πολίτες μέσα από προϋπολογισμό δαπανών που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές  ανάγκες και όχι προϋπολογισμό που θα οδηγεί σε εξαθλίωση, καθώς και η ανικανότητα διοικητικών και πολιτικών παραγόντων να εφαρμόσουν κανόνες συνταγογράφησης και ελέγχου των διαγνωστικών εξετάσεων, μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία, οδηγούν τον κλάδο του ιατρικού σώματος σε σημείο να μην μπορεί να προσφέρει στοιχειώδεις υπηρεσίες περίθαλψης».

Ως εκ τούτου ο Σύλλογος καλεί σε έκτακτη συνέντευξη τύπου την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 και ώρα 13.15 μ.μ. (Αίγλη Ζαππείου), προκειμένου να ενημερώσει για τις αποφάσεις που ελήφθησαν με μεγάλη περίσκεψη και ψύχραιμη εκτίμηση.

Παράλληλα ο ΠΙΣ καταθέτει την δική του πρόταση για την αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή