Σερβία: Τρεις προτεραιότητες για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 11:48
UPD:11:57
EPA/JULIEN WARNAND

Ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση της Ε.Ε. Στέφαν Φούλε σημείωσε ότι πριν από μερικές μέρες συμπληρώθηκε μία δεκαετία από τη μεγαλύτερη διεύρυνση της ΕΕ.

A- A A+

Τη στήριξη των Βρυξελλών στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, εξέφρασε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε.

Για την ολοκλήρωση αυτής της πορείας, έθεσε ως προτεραιότητες, την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, την εγκαθίδρυση του κράτους δικαίου και την εξομάλυνση των σχέσεων με την Πρίστινα.

Ο Φούλε, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βελιγράδι, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, σημείωσε ότι πριν από μερικές μέρες συμπληρώθηκε μία δεκαετία από τη μεγαλύτερη διεύρυνση της ΕΕ.

Όπως είπε, η ευρωπαϊκή προοπτική το 2004 φαινόταν ως μακρινό μέλλον και σήμερα είναι προφανής βεβαιότητα.

Ο Νίκολιτς από την πλευρά του, σημείωσε ότι, την περίοδο της θητείας του, ο Φούλε άλλαξε την εικόνα για τη Σερβία και χαιρέτισε την ξεκάθαρη προσήλωση και στήριξη του Επιτρόπου στην ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ.

«Δεν αναμένω η ΕΕ με οποιοδήποτε τρόπο να σταματήσει αυτό που πέτυχε η Σερβία στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Από εμάς εξαρτάται η εκπλήρωση των υποχρεώσεων» τόνισε ο Σέρβος πρόεδρος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Tanjug

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή