Σούπερ Λίγκα: Ισόπαλο 1-1 το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Κυριακή, 04 Μαΐου 2014 22:49
UPD:22:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Π.

Ο παίκτης του ΠΑΟ Πέριτς μάχεται για την κατοχή της μπάλας με τον παίκτη του ΠΑΟΚ Λίνο.

A- A A+

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και με τον Αστέρα Τρίπολης, που νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο, έχουν από 4 βαθμούς στο ξεκίνημα του μίνι πρωταθλήματος.

Δίκαιη ήταν η μοιρασιά στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, παρουσιάστηκε κουρασμένος και χωρίς φρεσκάδα στο παιχνίδι του, ιδιαίτερα στην επανάληψη. Προηγήθηκε με το όμορφο γκολ του Πέτριτς, αλλά από κει και πέρα επιδίωξε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και στο τέλος το «πλήρωσε» από έναν πρώην παίκτη του, το Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε περισσότερες ευκαιρίες και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ.

Ο «δικέφαλος» ξεκίνησε καλύτερα το ματς και στα πρώτα 15 λεπτά έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Αθανασιάδη και Βούκιτς, οι οποίοι βρέθηκαν σε επίκαιρες θέσεις στην περιοχή αλλά οι κεφαλιές που επιχείρησαν δε βρήκαν το στόχο τους.

«Υπνωτισμένος» μπήκε στον αγώνα ο Παναθηναϊκός, που δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για να απειλήσει την εστία του Γλύκου. Κόντρα στη ροή του ματς, πάντως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 20΄ με το εξαιρετικό γκολ του Πέτριτς, μετά την κεφαλιά του Σίντελφελντ που έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Κροάτης πήρε το «ριμπάουντ» κι «άνοιξε λογαριασμό» στο «τριφύλλι» (πρώτο του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού και πρώτο προσωπικό μετά τον Φεβρουάριο του 2012!). 

Το γκολ «ανέβασε» ψυχολογικά τους «πράσινους» που σιγά-σιγά πήραν τα ηνία του ματς και χωρίς να παίξουν σπουδαίο ποδόσφαιρο κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό και να μην κινδυνεύσουν από τον αντίπαλό τους.

ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Με τον Παναθηναϊκό να πρεσάρει και να μην επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Αναστασίου χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική προς την εστία του Γλύκου κατάφερε να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους φιλοξενούμενους, που έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες είχαν τη μεγάλη ευκαιρία στο 67΄ με το Σαλπιγγίδη να ισοφαρίσουν. Ο Καπίνο, όμως, ήταν νικητής στο τετ-α-τετ με το διεθνή επιθετικό του «δικεφάλου» του Βορρά.

Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε στο 72΄,  με το Μπεργκ να μπαίνει μόνος του στην περιοχή από πλάγια δεξιά, ωστόσο, η προσπάθειά του να «κρεμάσει» το Γλύκο δεν είχε αποτέλεσμα (άουτ). Νέα σπουδαία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 79΄ με την καρφωτή κεφαλιά του Ινσαουράλδε να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Καπίνο, στον οποίο στη συνέχεια έγινε κι επιθετικό φάουλ.

Η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ μετά το 65΄ επιβραβεύτηκε στο 84΄ με το γκολ της ισοφάρισης από το Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος είχε μπει στο παιχνίδι αντί του Λάζαρ στο 59΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις