Τι κρύβει η αντιπαράθεση Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ για το ντιμπέιτ;

Έντονο παρασκήνιο για την τηλεμαχία
Σάββατο, 03 Μαΐου 2014 09:17
UPD:11:36
EUROKINISSI/ΦΥΛΑΚΤΟΥ ΕΥΗ

Ελάχιστα πιθανό είναι να συναντηθούν σε τηλεοπτικό στούντιο πριν από τις ευρωεκλογές οι κ.κ. Σαμαράς και Τσίπρας.

A- A A+

Έντονο παρασκήνιο κρύβει η αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συνάντηση, το πρωί της Παρασκευής, του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή, μέχρι τις εκλογές, δύο τηλεοπτικών αναμετρήσεων μεταξύ των κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα.

Παρά την ανταλλαγή ανακοινώσεων, με την εμπλοκή και της υπευθύνου Τύπου της Ν.Δ. Άννας Ασημακοπούλου, το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για την κυβέρνηση, σημειώνει στέλεχός της, ειδικά μετά τη λήξη της θητείας, λόγω έναρξης της προεκλογικής περιόδου, της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τις εκλογές, η οποία και ήταν αρμόδια να αποφασίσει για τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών αναμετρήσεων.   

Κι αυτό διότι το Μαξίμου ισχυρίζεται ότι εάν το αίτημα είχε υποβληθεί στην επιτροπή, θα μετείχαν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής για ευνόητους λόγους, κάτι που δεν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ για να μη βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ διασταυρούμενων πυρών.

Απέναντι του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον Πρωθυπουργό, θα είχε τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, που μπορεί να μη μετέχει πλέον στην κυβέρνηση, αλλά η προσήλωση του στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας είναι γνωστή και φυσικά τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν, κατέθεσε μόλις την Παρασκευή το αίτημά του για το ντιμπέιτ.  

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, ισχυρίζονται ότι ο Πρωθυπουργός, έχοντας «φιλοτεχνήσει» το γνωστό success story της εξόδου από το μνημόνιο και της οικονομικής ανάκαμψης, αποφεύγει κάθε εμφάνιση «που θα επαναφέρει τη συζήτηση στα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας» και κυρίως στα νέα μέτρα που, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι προ των πυλών.

Θυμίζουν επίσης ότι και το 2012, με ευθύνη, όπως σημειώνουν, του κ. Σαμαρά, δεν είχε διεξαχθεί και πάλι τηλεοπτική αναμέτρηση. Το σίγουρο είναι ότι η Κουμουνδούρου θα ανεβάσει τις προσεχείς ημέρες τους τόνους για το θέμα, ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι πέραν του πολέμου ανακοινώσεων κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι τηλεθεατές δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν στις οθόνες τους τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων, τονίζει κυβερνητικός βουλευτής με μακρά θητεία στα βουλευτικά έδρανα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή