Στίβος: Ετήσιος αποκλεισμός στον Τάισον Γκέι

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 23:35
UPD:23:47
REUTERS/ROBERT GALBRAITH

Αρχικά είχε επιβληθεί στον Γκέι διετής αποκλεισμός, ωστόσο, η ποινή μειώθηκε λόγω της απρόσκοπτης βοήθειάς του στην έρευνα της υπόθεσης.

A- A A+

Με ένα χρόνο αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα τιμωρήθηκε ο Αμερικανός σπρίντερ Τάισον Γκέι, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Την ποινή που επιβλήθηκε στον πρώην κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ. ανακοίνωσε ο οργανισμός κατά του ντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA). O δις παγκόσμιος πρωταθλητής οφείλει να επιστρέψει το ασημένιο μετάλλιο που κατλακτησε στα 4x100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, ενώ διαγράφηκαν όλα τα ρεκόρ εκείνης της χρονιάς.

Μετά την τιμωρία του ο Γκέι θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση τον προσεχή Ιούνιο, ενώ θα μπορεί να πάρει μέρος σε μελλοντικά παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αρχικά του είχε επιβληθεί διετής αποκλεισμός, ωστόσο, η ποινή μειώθηκε λόγω της απρόσκοπτης βοήθειάς του στην έρευνα της υπόθεσης. Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Αμερικανός είχε παραδεχθεί δημόσια ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών, δηλώνοντας: «Δεν είμαι θύμα σαμποτάζ ή κάτι τέτοιο. Απλώς εμπιστεύθηκα κάποιο άτομο που δεν έπρεπε...» .

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις