Αιματηρές συγκρούσεις στο Σλάβιανσκ

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 23:10
UPD:23:14
EPA/ROMAN PILIPEY

Ουκρανοί στρατιώτες σε σημείο ελέγχου που κατέλαβαν κοντά στο Σλαβιάνσκ.

A- A A+

Δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν φιλορώσοι αποσχιστές τους επιτέθηκαν ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στο Σλάβιανσκ, ενώ αναφέρει ότι οι αποσχιστές χρησιμοποιούν τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες.

Οι συγκρούσεις έχουν ξεκινήσει από νωρίς την Παρασκευή όταν δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν αφού τα δύο ελικόπτερα MI-24 στα οποία επέβαιναν κατερρίφθησαν με φορητούς εκτοξευτήρες ρουκετών. Πληροφορίες έκαναν λόγο για πολλούς τραυματίες. 

Όπως γνωστοποίησε μέσω της σελίδας του στο Facebook ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, «οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν ενάντια στις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις βαρύ πυροβολικό, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτήρων βομβίδων και φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων». 

Ο κ. Αβάκοφ κατηγόρησε τους αποσχιστές ότι έχουν επιστρατεύσει επαγγελματίες μισθοφόρους, οι οποίοι χρησιμοποιούν αμάχους «σαν ανθρώπινες ασπίδες.

Χαρακτηρίζοντας την επίθεση «ενεργό φάση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», ο Ουκρανός υπουργός δήλωσε πως οι στόχοι της είναι απλοί «οι αυτονομιστές να απελευθερώσουν τους ομήρους, να καταθέσουν τα όπλα τους, να απελευθερώσουν διοικητικά κτήρια και να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία της διοίκησης της πόλης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή