Αλ. Τσίπρας: Έρχεται νέο πογκρόμ

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 22:44
UPD:22:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας (φωτ. αρχείου) αναφέρθηκε και στο μεσοπρόθεσμο που όπως είπε προβλέπει νέες επώδυνες επιβαρύνσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, με νέους φόρους και νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, από το 2015 έως το 2018.

A- A A+

«Go back!»  αυτό ήταν το σύνθημα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στην Μυτιλήνη και το οποίο απευθυνόταν σε όσους θέλουν, όπως είπε, να κάνουν την Ελλάδα μπανανία. Ο κ. Τσίπρας έκανε μια ιστορική αναδρομή λέγοντας πως αυτό ήταν το σύνθημα τον Δεκέμβρη του 1944, όταν ένα ανθρώπινο τείχος αποφασιστικότητας και πατριωτισμού, εμπόδισε το αγγλικά στρατεύματα να αποβιβαστούν στο νησί. Προειδοποίησε δε πως έρχεται νέο πογκρόμ κατά του ελληνικού λαού  

«Σήμερα η εποχή άλλαξε αλλά το μεγάλο ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας, ζήτημα ζωής και θανάτου για την Ελλάδα και το λαό μας, είναι πάλι δραματικά επίκαιρο» είπε και τόνισε πως στην επερχόμενη εκλογική μάχη, «είναι ανάγκη να προβάλλει η μεγάλη, ανυποχώρητη, αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας: Go back! »

Δεν χρειάζεται να ξέρουμε αγγλικά για να ξέρουμε τι σήμαινε αυτό κάποτε και τι σημαίνει τώρα, είπε και υπογράμμισε: «Go back, λοιπόν, κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο. Δεν θα ανεχτούμε να μετατρέψετε τη χώρα μας σε Μπανανία κι εμάς τους ίδιους σε φτηνή, ανασφάλιστη, αναλώσιμη και φιμωμένη μάζα».

Αυτή τη λέξη επανέλαβε αρκετές φορές ο κ. Τσίπρας για να τονίσει πως «ήρθε η δική μας ώρα».

Έρχεται πογκρόμ

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο αύριο που προετοιμάζει όπως είπε «ο κ. Σαμαράς, ο κύριος Βενιζέλος, οι τραπεζίτες φίλοι τους, οι ολιγάρχες σύμμαχοί τους, οι ακροδεξιοί κολλητοί τους και όλη η φάρα που μας οδήγησε ως εδώ».

Ακόμη ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο μεσοπρόθεσμο που όπως είπε προβλέπει νέες επώδυνες επιβαρύνσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, με νέους φόρους και νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, από το 2015 έως το 2018.

Προειδοποίησε για νέο πογκρόμ κατά της ελληνικής κοινωνίας.

Μίλησε για απολύσεις στο δημόσιο, ολοκληρωτική ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε συντάξεις, νέα λουκέτα σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, νέες έφοδοι της εφορίας, νέες αγριότητες ενός κράτους που έχει εξελιχθεί σε κράτος, νέα αντιδημοκρατικά μέτρα.

«Μπαλαντέρ η ακροδεξιά»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία για σχέσεις με την ακροδεξιά «που τη χρησιμοποιεί ως μπαλαντέρ στο παιγνίδι υποταγής του ελληνικού λαού».

«Γιατί, αν είχε την ελάχιστη δημοκρατική ευαισθησία δεν θα είχε τον Μπαλτάκο στενό φίλο και συνεργάτη του. Δεν θα του ανέθετε την πιο λεπτή αποστολή στην κυβέρνηση. Όπως, δε θα εμπιστευόταν την υγεία και τη ζωή των Ελλήνων στο γνωστό ακροδεξιό διαφημιστή βιβλίων αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας».

Ακόμη πρόσθεσε πως δεν θα τοποθετούσε στο δεξιό ψηφοδέλτιο του Δήμου Αθήνας τον γνωστό και μη εξαιρετέο Θανάση Πλεύρη, με αποτέλεσμα να εξεγερθεί, όπως είπε, η εβραϊκή κοινότητα.

Επίθεση και στον Βενιζέλο

Επίσης επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος όπως είπε «μεταμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ σε μύκητα των μνημονίων, κρυμμένο στις ρίζες μιας εκ γενετής ξερής Ελιάς».

Ιδιαίτερα στάθηκε στην επιδότηση του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που δίνονται στο ΠΑΣΟΚ για να κάνει εκλογές αλλά και στο διπλάσιο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηλεοπτικό προεκλογικό χρόνο.

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε με το δίλλημα: «Θα αντισταθούμε ή θα υποκλιθούμε; Αλλαγή ή συνδιαλλαγή; Δημοκρατική ανατροπή, ή αντιδημοκρατική εκτροπή; Αριστερά ή ακροδεξιά; Ελλάδα ή Μέρκελ;».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή