Αρης Σπηλιωτόπουλος: Ο κ. Καμίνης αλλοίωσε τη θέση μου για το τζαμί

Το naftemporiki.gr τετ α τετ με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 08:04
naftemporiki.gr
Το naftemporiki.gr τετ α τετ με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλο.
A- A A+

«Δεν δίνω πιστοποιητικά κοινωνικού φρονήματος, είναι γνωστό πόσο λιμπεραλιστής είμαι», δηλώνει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο naftemporiki.gr υποστηρίζει ότι ο κ. Γιώργος Καμίνης αλλοίωσε τη θέση του αναφορικά με την ανέγερση τεμένους στην πρωτεύουσα.

Είπε στο naftemporiki.gr

  • Για την ανέγερση τεμένους: Όταν μίλησα για δημοψήφισμα με αντικείμενο τη χωροθέτηση του τεμένους, ο κ. Καμίνης με εμφάνιζε να βρίσκομαι ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλοιώνοντας τη θέση μου. Χρειάζεται καλύτερη μελέτη για την τοποθεσία. Οι Αθηναίοι πρέπει να αποφασίσουν πού θα δημιουργηθεί αυτός ο χώρος.
  • Για τη θητεία Καμίνη: Επί 4 χρόνια δεν έκανε ούτε ένα έργο. Ασχολήθηκε μόνο με λογιστικά στοιχεία. Η πόλη βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν 4 χρόνια πριν, για να μην πω σε χειρότερη.
  • Για τα οικονομικά του δήμου: Λογιστικά αναγνωρίζω ότι υπάρχει πλεόνασμα, το οποίο όμως επιτεύχθηκε σε βάρος των πολιτών, διότι ο δήμος δεν πληρώνει τους προμηθευτές, στερώντας υπηρεσίες από την πόλη. Δεν έχει δοθεί ποτέ ισολογισμός για τα χρέη έναντι τρίτων, την ώρα που οι αποθήκες του δήμου είναι άδειες.
  • Για τον Εθνικό Κήπο: Υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν ότι έχει αρχίσει να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του Εθνικού Κήπου ως βοτανικού κήπου. Είναι θλιβερό που ο δήμαρχος παρέδωσε εν μία νυκτί σε εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων τον Εθνικό Κήπο, που ανήκει σε όλους τους Αθηναίους. Εμείς λέμε «ανάπλαση με βλάστηση».
  • Για τα θέματα ασφάλειας: Δεν γίνεται να έχουμε ασφάλεια χωρίς να έχουμε παντού φωτισμό.
  • Για την καθαριότητα: Φταίει πρώτα ο δήμος και μετά η παιδεία των πολιτών για τον βαθμό στον οποίο δεν είναι καθαρή η πόλη.
  • Για τους άστεγους: Εγώ ξέρω πώς να απορροφήσω κοινοτικούς πόρους προκειμένου να δημιουργήσω κοινωνική δημοτική στέγη για όλους.
  • Για την αισθητική της πόλης: Πρέπει να αντιμετωπιστεί η άναρχη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων όπως και το τριτοκοσμικό παζάρι λόγω του παραεμπορίου με τις τσάντες - μαϊμού. Πρέπει να γίνουν πράσινες οι ταράτσες των κτηρίων.
  • Για το γήπεδο του ΠΑΟ: Κάτω τα χέρια από το γήπεδο της Αλεξάνδρας.
  • Για την πορεία της χώρας: Δεν θα υπερασπιστώ την κυβερνητική πολιτική, θα υπερασπιστώ τους Αθηναίους. Τα προβλήματα της Αθήνας δεν είναι ούτε ακροδεξιά, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Είναι προβλήματα που απαιτούν λύσεις.
  • Για τη στάση του αν δεν εκλεγεί δήμαρχος: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσω αυτήν την αναμέτρηση η οποία έχει δημοψήφισμα: «ναι ή όχι» στην υφιστάμενη δημοτική αρχή, δηλαδή «ναι ή όχι» στο παραεμπόριο, στη λαθρομετανάστευση, στην ασφάλεια, σε μία άλλη -πιο εξωστρεφή- Αθήνα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
[email protected]
@VasKostoulas
Κάμερα/Μοντάζ: Βάνιας Σταυρακάκης

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή