ΚΚΕ: Ευθύνες σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ για την κλιμάκωση στην Ουκρανία

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 19:00
UPD:19:04
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η Συμμαχία, η ΕΕ και οι ΗΠΑ «στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, στηρίζουν την εθνικιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και άλλες φασιστικές δυνάμεις».

A- A A+

Για «κλιμάκωση της βίας και της καταστολής από την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, σε βάρος του λαού στην ανατολική Ουκρανία και άλλες περιοχές» κάνει λόγο το ΚΚΕ αποδίδοντας «τεράστιες ευθύνες» σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ειδικότερα, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η Συμμαχία, η ΕΕ και οι ΗΠΑ «στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, στηρίζουν την εθνικιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και άλλες φασιστικές δυνάμεις».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για επιλογή όξυνσης και κίνδυνο γενικευμένου πολέμου «με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων, τις κυρώσεις και τις νέες μεθοδεύσεις για απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και του Κόμματος των Περιοχών».

Τέλος καλεί τον ελληνικό λαό «να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία και κάθε προσπάθεια περιορισμού των δικαιωμάτων του ουκρανικού λαού και απαγόρευσης της δράσης των κομμουνιστών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή