Για ακροδεξιά στροφή κατηγορεί την Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω Θ. Πλεύρη

Πέμπτη, 01 Μαΐου 2014 19:52
UPD:19:57
FOSPHOTOS/Angeliki Panagiotou

Αφορμή για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τη συμμετοχή του Θ. Πλεύρη (φωτογραφία αρχείου) στο συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

A- A A+

Για ακόμη ένα δείγμα ακροδεξιάς στροφής της ΝΔ κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμμετοχή του Θ. Πλεύρη στο συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας. 

 Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για διολίσθηση σε ακραίες θέσεις και τονίζει ότι «η ευθύνη για την πλούσια συλλογή των ακροδεξιών και των αρνητών του ολοκαυτώματος στη ΝΔ βαραίνει τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, μιας και μερίμνησε προσωπικά για την συστράτευσή τους στο ομόδοξο επιτελείο του».

Ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται για το πώς απαντά το κυβερνητικό κόμμα στην ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας που κατηγορεί ευθέως τον κ. Πλεύρη για αντισημιτισμό και μισαλλοδοξία.

«Ο δε εκλεκτός του κ. Σαμαρά για το δήμο της Αθήνας είναι έκθετος» αναφέρει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε ανακοίνωσή του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών στην οποία εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη συμμετοχή του κ. Θάνου Πλεύρη στο συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς».

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με την από 16/4/2014 επιστολή τους προς τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, εξέφρασαν την έκπληξη και θλίψη τους για τη συμμετοχή στο συνδυασμό του «Αθήνα Μπορείς» του κ. Θάνου Πλεύρη ως υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου» αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία συνεχίζει ως εξής: Ο κ. Θάνος Πλεύρης προέβη μέσω twitter σε δηλώσεις σχετικές με το Ολοκαύτωμα, την Κυριακή 27/4, την ημέρα που στην Αθήνα, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο οι Ισραηλιτικές Κοινότητες τελούσαν το ετήσιο θρησκευτικό μνημόσυνο για τα 6.000.000 Εβραίους θύματα των Ναζιστικών Στρατοπέδων Συγκέντρωσης.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης, συνεχίζει η ανακοίνωση, αποφεύγει να προσδιορίσει ως κύρια θύματα του Ολοκαυτώματος τους ανά την Ευρώπη Εβραίους, αλλά και τους Έλληνες Εβραίους που εξολοθρεύτηκαν κατά το Ολοκαύτωμα, ιδιαίτερα αφού επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα του Yom aShoa για να κάνει αυτές τις δηλώσεις … Εξακολουθούμε να θεωρούμε τη συμμετοχή του κ. Θάνου Πλεύρη στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, ως μη ενδεδειγμένη επιλογή. Η δε συμμετοχή στο ίδιο ψηφοδέλτιο ομοθρήσκου μας αφορά απολύτως προσωπική απόφαση του ιδίου που σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί τους επίσημους φορείς του Ελληνικού Εβραϊσμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή