Πινγκ πονγκ: Στις 12 κορυφαίες του κόσμου η Εθνική Ανδρών

Πέμπτη, 01 Μαΐου 2014 17:44
UPD:17:50
EPA/KIYOSHI OTA

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα σε στιγμιότυπο αναμέτρησης στο πλαίσιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος πινγκ πονγκ.

A- A A+

Στο ραντεβού των κορυφαίων, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ, η Εθνική Ανδρών δίνει τη συνέχεια που πρέπει στην επική διάκριση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013.

Στο καθοριστικό παιχνίδι για την κατάκτηση της προνομιούχου 3ης θέσης στο γκρουπ C της 1ης κατηγορίας (Championship Division), η Ελλάδα κατέβαλε τη Γαλλία με 3-1 και προκρίθηκε στην κορυφαία 12άδα του κόσμου.

Έτσι, εξασφάλισε το βασικό στόχο που ήταν η παραμονή στην ελίτ του παγκοσμίου στερεώματος, υλοποίησε τη μεγάλη επιθυμία για είσοδο στις θέσεις 1-12 και τώρα, με το ίδιο πείσμα, θα προσπαήσει να τερματίσει όσο γίνεται ψηλότερα.

Τον επόμενο αντίπαλο στο Τόκιο θα τον πληροφορηθεί το βράδυ, μετά την κλήρωση και θα είναι ένας από τις Σιγκαπούρη, Κινεζική Ταϊπέι και Αυστρία, που κατέκτησαν τη 2η θέση στα υπόλοιπα γκρουπ.

Αντίθετα, η Εθνική Γυναικών ηττήθηκε (0-3) από τη Σλοβενία, έχασε στην ισοβαθμία την προνομιούχο πρώτη τριάδα του γκρουπ Η και θα συνεχίσει την προσπάθεια για την παραμονή στη Second Division από τις θέσεις 37-44.

Αύριο αρχίζουν τα νοκ άουτ, η Ελλάδα έχει bye στο ταμπλό 37-48 επειδή πήρε την 4η θέση του γκρουπ και μετά τη βραδινή κλήρωση θα μάθει ποιοι θα είναι οι δύο πιθανοί αντίπαλοί της.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις