Κυβέρνηση: Κλειδί η ανάπτυξη

Ανεβαίνουν οι τόνοι έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Πέμπτη, 01 Μαΐου 2014 15:45
UPD:15:49
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Μέχρι τις εκλογές ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους απέναντι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τη θετική πορεία της οικονομίας και κυρίως τις προοπτικές της τα επόμενα χρόνια. 

A- A A+

Βάζοντας ως πρώτες προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια την ανάπτυξη, κάτι που φαίνεται και από το μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ δύο εβδομάδες πριν από την πρώτη Κυριακή της διπλής εκλογικής αναμέτρησης.

Με μια πιο προσεκτική ματιά στο κείμενο του μεσοπρόθεσμου, σημειώνει κυβερνητικό στέλεχος, θα διαπιστώσει ότι «κλειδί για την επίτευξη των στόχων που περιγράφονται είναι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης». Γι' αυτό, προσθέτει το εν λόγω στέλεχος, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα μετά τις εκλογές να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την απομείωση του χρέους, ώστε να απελευθερωθούν κονδύλια για την ανάπτυξη.

Μέχρι τις εκλογές ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους απέναντι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τη θετική πορεία της οικονομίας και κυρίως τις προοπτικές της τα επόμενα χρόνια. Την ίδια ώρα - και παρά την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ - ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει τις προτάσεις της ΝΔ για τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και οι οποίες, κατά τον Πρωθυπουργό, πρέπει να «τρέξουν» παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.

Αστάθμητος παράγοντας, ο οποίος αναμένεται να επηρεάσει τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι η απόφαση του Α΄ τμήματος του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών.

Μια απαγόρευση να συμμετέχουν οι υπόδικοι βουλευτές, όπως ο Ηλίας Κασσιδιάρης στο Δήμο Αθήνας και ο Ηλίας Παναγιώταρος στην περιφέρεια Αττικής, στις αυτοδιοικητικές εκλογές ή πολύ περισσότερο να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή ή Εθνική Αυγή ή όπως αλλιώς, στις επικείμενες εκλογές, λέει στέλεχος της κυβέρνησης, «θα αλλάξει τον εκλογικό χάρτη».

Το σίγουρο, παραδέχεται το ίδιο στέλεχος, είναι ότι αυτές οι εκλογές «θα είναι οι πιο απρόβλεπτες των τελευταίων δεκαετιών. Και το αποτέλεσμά τους θα κρίνει πολλά», καταλήγει με νόημα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή