Αλλαγές στην κυκλοφορία λόγω Μαραθωνίου, τριάθλου

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2004 18:11
A- A A+

Αύριο Σάββατο 21 Αυγούστου από τις 07.00 έως τις 10.30, καθώς και τη Δευτέρα 23 Αυγούστου από τις 09.00 έως τις 12.00 θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Βουλιαγμένης λόγω της προπόνησης των αθλητών για το αγώνισμα της ποδηλασίας τριάθλου.

Οι δρόμοι που θα κλείσουν

Ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο από τη συμβολή της με τη Λ.Βάρης Κορωπίου (Πηγαδάκια) έως το Δέλτα Βάρκιζας.

Ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από Δέλτα Βάρκιζας έως τη συμβολή της με την οδό Καβουρίου και οι οδοί Ερμού, Ερατούς, Μαυρολέοντος και Πανός.

Στο Δήμο Βουλιαγμένης τα τμήματα που περικλείονται από τις οδούς Φαέθοντος, Δήμητρος, Ιάσωνος, Διός, Θάλειας, Εσπερίδων, Νιόβης, Αρμονίας, Δεκελείας και Αππόλωνος έως τη διασταύρωση με τη Λητούς.

Η διακοπή της κυκλοφορίας θα συνεχίζεται σε βάθος ενός οικοδομικού τετραγώνου από αυτές τις οδούς. Εξαιρούνται τα οχήματα της διοργάνωσης του Αγώνα.

Η κάθετη διέλευση των πεζών κατά μήκος της ποδηλατικής διαδρομής θα γίνεται από επτά σημεία ελεγχόμενων διαβάσεων.

Ρυθμίσεις και λόγω Μαραθώνιου

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και στάθμευσης προκειμένου να διευκολυνθεί το αγώνισμα του Μαραθωνίου θα εφαρμοστούν τόσο την Κυριακή 22 Αυγούστου, όσο και την Κυριακή 29 του μήνα, από τις 18:00 έως τις 22:00.

Οι οδοί Ασκληπιού και Ιπποκράτους θα χρησιμοποιηθούν για την αποκλειστική κυκλοφορία διαπιστευμένων οχημάτων και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από τις 16:30 έως και τις 22:00, τις ημέρες διεξαγωγής του Μαραθωνίου.

Πότε και πού δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία

Η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής θα διακοπεί σταδιακά ως εξής:

Λεωφ. Μαραθώνος:

Από το χώρο εκκίνησης Μαραθωνίου (συμπεριλαμβανομένης και της οδού Μαραθώνος από τη Μιλτιάδου έως την είσοδο του δημοτικού χώρου στάθμευσης του Μαραθώνα) έως τη Λεωφ. Κάτω Σουλίου από τις 15:30 έως τις 18:30.

Από Βλεπύρρου - Αγ. Χριστόφορου στο Πικέρμι, έως τη Λεωφ. Κάτω Σουλίου από τις 16:00.

Λεωφ. Μεσογείων: Από το Σταυρό Αγ. Παρασκευής έως το Πικέρμι (Βλεπύρρου / Αγ. Χριστόφορου) από τις 17:00.

Από την Κατεχάκη έως το Σταυρό από τις 17:30.

Από την Κατεχάκη έως το ξενοδοχείο Hilton από τις 18:00.

Κέντρο Αθήνας: Στην περιοχή του Παναθηναϊκού Σταδίου, από τη συμβολή των οδών Αθ. Διάκου και Αρδηττού, Λεωφ. Βασ. Αμαλίας και Λεωφ. Βασ. Όλγας και κατά μήκος της Λεωφ. Βασ, Κωνσταντίνου έως και τη συμβολή της με τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας (Hilton) από τις 16:30.

Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία στην περιοχή γύρω από το Παναθηναϊκό Στάδιο, δηλαδή στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Μουσούρου, Αρχιμήδους και Ερατοσθένους καθώς και στο τμήμα της οδού Μουσούρου από την Αρχιμήδους έως την Υμηττού.

Πού θα απαγορεύεται η στάθμευση

Τα περιοριστικά μέτρα στάθμευσης στην περιοχή του Μαραθώνα θα ισχύσουν από τις 22:00 της προηγούμενης ημέρας του αγώνα, δηλαδή στις 21 και 28 Αυγούστου αντίστοιχα.

Δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής και κατά μήκος των οδών Λεωφ. Δημοκρατίας, Πανός, Λ. Χρυσίνα, Μιλτιάδου, Φάρου, Χρ. Σμύρνης (από Φάρου έως Μηλίτου), Αγ. Αθανασίου και Λεωφ. Μαραθώνος (από Λεωφ. Δημοκρατίας έως την είσοδο του δημοτικού χώρου στάθμευσης του Δήμου Μαραθώνος).

Δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση στην περιοχή γύρω από το Παναθηναϊκό Στάδιο, δηλαδή η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Μουσούρου, Αρχιμήδους και Ερατοσθένους καθώς και το τμήμα της οδού Μουσούρου από την Αρχιμήδους έως την Υμηττού.

Η παράκαμψη Ν. Μάκρης - Ραφήνας - Αρτεμης και όλη η παραλιακή οδός θα λειτουργήσουν υπό καθεστώς περιορισμού στάθμευσης, όπως και οι οδοί Υμηττού, Μουσούρου, Αρχιμήδους, Ερατοσθένους και Βασ. Όλγας, Ιπποκράτους και Ασκληπιού. Η οδός Αρχιμήδους είναι αποκλειστικής Ολυμπιακής κυκλοφορίας, με πρόσβαση μόνο στα οχήματα που διαθέτουν ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης.

Για τα τροποποιημένα δρομολόγια του ΟΑΣΑ πληροφορίες από το 185 ή από την ιστοσελίδα www.oasa.gr και για τις εναλλακτικές διαδρομές των ΚΤΕΛ του νομού Αττικής από τα τηλέφωνα 210-8230007 και 210-8230179.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή