Η πρόσβαση των ανασφάλιστων στο σύστημα Υγείας στη συνάντηση Α. Γεωργιάδη - ΠΟΥ

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 15:06
UPD:15:10

Συνάντηση του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη με την επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), κ. Σουζάνα Τζάκαμπ και μέλη του Οργανισμού.

A- A A+

Περί τα τέλη Ιουνίου αναμένονται οι ανακοινώσεις για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο σύστημα Υγείας, θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού με την επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), κ. Σουζάνα Τζάκαμπ και μέλη του Οργανισμού. Στο επίκεντρο βρέθηκε και η δημιουργία γραφείου του Οργανισμού στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την Ευρώπη παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα αυτό αλλά και τα σχέδια της ελληνικής πλευράς «κυρίως για το πώς θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε πρόσβαση σε όλους τους Έλληνες, ασχέτως εάν έχουν ασφαλιστική κάλυψη ή όχι».

Απ' την πλευρά της η επικεφαλής του ΠΟΥ αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του οργανισμού για τη δημιουργία ενός δεύτερου γραφείου του στην Αθήνα, «το οποίο θα έχει την πλήρη στήριξη του υπουργείου Υγείας, και συζητήσαμε για αυτή την συμφωνία, τη διαδικασία επιλογής και για το γεγονός ότι ο Δρ. Μάικλ Κόκενυ θα αναλάβει για τους πρώτους τρεις μήνες».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή