Η «Αθήνα 2004» για την υπόθεση Σαμπάνη

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2004 13:19
UPD:13:30
A- A A+

«Ο,τι δημιουργεί ασάφεια, ενδιαφέρει την “Αθήνα 2004”», δήλωσε κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου και ΜΜΕ της «Αθήνα 2004», Σεραφείμ Κοτρώτσος, αναφορικά με την υπόθεση του Λεωνίδα Σαμπάνη. Εκφράζοντας τη θέση της Οργανωτικής Επιτροπής για το θέμα, ο κ. Κοτρώτσος είπε: «Η “Aθήνα 2004” δεν έχει καμία αρμοδιότητα να εμπλακεί στη διαδικασία του αντιντόπινγκ. Πάντως, η κ. Αγγελοπούλου και η Οργανωτική Επιτροπή ενδιαφέρονται πολύ και το εκδηλώνουν, γιατί τέτοια θέματα επηρεάζουν το γενικότερο κλίμα».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια Επικοινωνίας της ΔΟΕ Ζιζέλ Ντέιβις, έκανε γνωστό ότι έγινε μια ιδιωτική συζήτηση της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ.

Η κ. Ντέιβις εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση της ΔΟΕ για την πορεία της διοργάνωσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όλα πάνε εξαιρετικά ομαλά. Μάλιστα, δεν υπάρχει λόγος να γίνει ξανά Συντονιστική».

Όταν η εκπρόσωπος της ΔΟΕ ρωτήθηκε για το αν όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, περνούν από έλεγχο ντόπινγκ, υπογράμμισε: «Οι τέσσερις πρώτοι από κάθε αγώνισμα υποβάλλονται σε έλεγχο ντόπινγκ. Αυτό είναι απόλυτα σαφές. Παράλληλα, όλοι οι αθλητές, που συμμετέχουν στη διοργάνωση μπορεί να υποβληθούν σε έλεγχο ντόπινγκ».

Όσον αφορά τη ρωσίδα σφαιροβόλο, Ιρίνα Κορζανένκο, η οποία βρέθηκε ντοπαρισμένη στους πρώτους Αγώνες σφαιροβολίας γυναικών που έγιναν ποτέ στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, τιμωρήθηκε με αφαίρεση του μεταλλίου, αποκλεισμό από τους Αγώνες και αφαίρεση της διαπίστευσής της. Η ρωσίδα σφαιροβόλος θα τιμωρηθεί με εφ όρου ζωής αποκλεισμό από οποιαδήποτε διοργάνωση, καθώς πριν από τους Αγώνες είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό λόγω ντόπινγκ. Στο δείγμα της Κορζανένκο ανιχνεύθηκε η χρήση της απαγορευμένης ουσίας στενοζολόλη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή