Ουρές κόσμου στη διανομή τροφίμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αθ. Σκορδάς: Παρασκευή ή Δευτέρα η συζήτηση του ν/σ στη Βουλή
Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 07:39
UPD:13:05
A- A A+

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα σημεία όπου οι παραγωγοί λαϊκών αγορών μοιράζουν δωρεάν τα προϊόντα τους σήμερα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τον κλάδο τους.

Ο συνωστισμός είναι μεγάλος και δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα και στη κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους παρακείμενους δρόμους.

Στη λαϊκή αγορά του Κολωνού, όπου έχει προγραμματιστεί διανομή 50 τόνων φρούτων και λαχανικών- ο πάγκος που έστησαν οι παραγωγοί έπεσε, λόγω του ασφυκτικού κλοιού που είχε δημιουργήσει ο κόσμος. Σκηνικό έντασης λόγω του συνωστισμού, δημιουργήθηκε και σε άλλα σημεία διανομής τροφίμων.

Προπηλακισμός μελών του ΣΥΡΙΖΑ στον Κολωνό από αγνώστους

NAFTEMPORIKI.GR

Προπηλακισμούς δέχθηκε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Γαβριήλ Σακελαρίδη, Αθηνά Μερτζέλου, καθώς και ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που μοίραζε φυλλάδια της υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Παντελής Μόσχος και άλλοι παραγωγοί που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό, δήλωσαν πως οι άνδρες που επιτέθηκαν στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παραγωγοί και δεν τους γνωρίζουν.

NAFTEMPORIKI.GR

Τα σημεία στα οποία γίνεται η διανομή τροφίμων είναι τα εξής:

  • Άνω Νέα Σμύρνη στην οδό Ελλησπόντου
  • Περιστέρι στον Άγιο Αντώνιο
  • Κολωνός στην οδό Επιδαύρου
  • Δραπετσώνα στην οδό Ρήγα Φεραίου
  • Νίκαια στην οδό Φιλαδελφείας
  • Μενίδι στο Δημαρχείο (Μποσδα)
  • Ελευσίνα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως

Το αδιαχώρητο και στη Θεσσαλονίκη

MOTIONTEAM/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Το αδιαχώρητο επικρατεί και στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, όπου 150 παραγωγής της Μακεδονίας της Θράκης και της Θεσσαλίας μοιράζουν επίσης φρούτα και λαχανικά.

«Από τον συνωστισμό έχουμε μέχρι και λιποθυμίες» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών της Β. Ελλάδας, Βασίλης Μακρίδης.

Όπως είπε, η συγκεκριμένη δράση θα διαρκέσει μέχρι να εξαντληθούν τα προϊόντα, ενώ το απόγευμα θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Την Παρασκευή ή τη Δευτέρα η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεν μπορεί η αυτοδιοίκηση να μην έχει λόγο στα του υπαίθριου εμπορίου», δήλωσε μιλώντας το πρωί στο MEGA ο υφυπουργός Αθανάσιος Σκορδάς, ο οποίος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να κωδικοποιήσει νομοθεσία που υπάρχει διάσπαρτη σε 15 νόμους.

Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω στο θέμα των λαϊκών αγορών, τονίζοντας πως το ν/σ έχει ήδη ψηφιστεί από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και ανακοίνωσε πως θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή ή τη Δευτέρα.

newsroom naftemporiki.gr - ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή