Βόλεϊ: Νίκη τίτλου για Ολυμπιακό

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 22:59
UPD:23:03
REUTERS/Henning Bagger
A- A A+

Ο Ολυμπιακός σημείωσε τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμες συναντήσεις απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και απέχει πια μόνο μία από την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Σε αγώνα-«καρμπόν» του χθεσινού «θρίλερ» στο Ρέντη, η πειραϊκή ομάδα έκανε νέα πολύ μεγάλη ανατροπή για να φτάσει στο τελικό 3-2 (26-28, 28-30, 25-23, 25-15, 15-12), καθώς βρέθηκε να χάνει στο γήπεδό της με 2-0 από το συγκρότημα του Έβρου.

Η πείρα και η κλάση των «ερυθρόλευκων» υπήρξε όμως καταλυτική για τη συνέχεια, αφού όχι μόνο κατόρθωσαν να επιστρέψουν σε ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο, αλλά το κέρδισαν. Η σειρά θα μεταφερθεί στην ακριτική πόλη για την τρίτη συνάντηση, που θα διεξαχθεί στο «Μ. Παρασκευόπουλος» το Σάββατο 3 Μαΐου (19:00), ενώ αν απαιτηθεί τέταρτη αυτή θα τελεστεί μία ημέρα αργότερα, στο ίδιο γήπεδο.

Ο Εθνικός έχασε άλλη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσει την πρώτη νίκη της ιστορίας του στην έδρα του Ολυμπιακού κι αν θέλει να πανηγυρίσει τίτλο θα πρέπει να φτάσει τη σειρά ως και τον πέμπτο αγώνα, στις 8 Μαΐου, πάλι στο «Μελίνα Μερκούρη», αφού προηγουμένως ισοφαρίσει σε 2-2 στα παιχνίδια του σαββατοκύριακου.

Στο τάι μπρέικ οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα ως το 9-8. Οι ομάδες έφτασαν πόντο-πόντο μέχρι το 12-12, αφού προηγουμένως ο Κοκκινάκης με τα σερβίς του είχε κάνει το 11-9.

Ο Καλντέιρα τελείωσε δύσκολη φάση για το 13-12, ενώ στην επόμενη φάση ο Ράιτς κάρφωσε άουτ, ο Γεροθόδωρος έδωσε φιλέ και μετά από διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων ο πρώτος διαιτητής έδωσε κόκκινη κάρτα και αποβολή στον Μιγιαήλοβιτς. Το σκορ έγινε 14-12 και στην επόμενη φάση ο Ράιτς κάρφωσε πάλι άουτ για το 15-12.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις