Η ανεργία στο επίκεντρο συνάντησης Ευ. Βενιζέλου και επιτρόπου Απασχόλησης

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 17:53
UPD:17:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος (Α) κάνει χειραψία με τον Επίτροπο της ΕΕ για θέματα Απασχόλησης Laslo Andor.

A- A A+

Προτεραιότητα για την Ελλάδα αλλά και των χωρών που έχουν χτυπηθεί σκληρά από την κρίση αποτελεί η ανεργία και ειδικότερα στους νέους όπως ανέφεραν σε κοινές τους δηλώσεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος και ο επιτρόπος Απασχόλησης Lászlό Andor.

«Βεβαίως, η ανάπτυξη είναι αυτή που θα φέρει θέσεις εργασίας. Βεβαίως, η ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής και η έξοδος από την κρίση είναι αυτή που θα δημιουργήσει τις πολλές θέσεις εργασίας, αλλά χρειαζόμαστε και συμπληρωματικά μέτρα και συμπληρωματική χρηματοδότηση. Και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευαισθησία του και τη διάθεσή του να συνεργάζεται στενά με την ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Οι πρόσθετες προσπάθειες και τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η Ε.Ε. και μπορεί να αξιοποιήσει η χώρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των δυο αντρών.

«Η ανεργία έχει αρχίσει να μειώνεται. Αλλά αυτή η κατάσταση απέχει από το να είναι ικανοποιητική. Η Επιτροπή πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται με τα κράτη-μέλη και να βοηθήσει», ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή