Το πλάνο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το «Απόστολος Νικολαΐδης»

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 15:40
UPD:15:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος μιλά στην παρουσίαση του σχεδίου για την ανακαίνιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

A- A A+

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε το σχέδιο που εκπόνησε για την ανακαίνιση και την επέκταση χωρητικότητας του «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο να δηλώνει ότι οι «πράσινοι» θα πρέπει να έχουν μόνιμη έδρα το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για την Ευρώπη.

«Εκτιμάμε πως τον Οκτώβριο θα είμαστε έτοιμοι από πλευράς κατασκευής στο γραφειοκρατικό κομμάτι. Θα κάνουμε έναν καλλωπισμό και προσαρμόσουμε το γήπεδο στις ανάγκες του Τσάμπιονς ή του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά δεν θα ξεκινήσουμε τα έργα πριν τα Χριστούγεννα» ανέφερε ο κ. Αλαφούζος.

«Σε 3-4 μήνες θα έχουν τελειώσει. Η διάρκεια που θα απουσιάσουμε από τη Λεωφόρο θα είναι 4-5 παιχνίδια, καθώς για ένα με δύο μήνες θα χρειαστεί να πάμε στο ΟΑΚΑ. Η χωρητικότητα αρχικά θα είναι στις 20.000, αλλά τελικός στόχος είναι να φτάσει στις 22.000» πρόσθεσε.

«Αισθανόμαστε αρκετή ασφάλεια και βεβαιότητα δεν θα σταματήσουν τα έργα. Είναι εντελώς μέσα στα πλαίσια του νόμου και θα βελτιωθεί η εικόνα της πόλης. Η Διπλή Ανάπλαση ακουγόταν σχετικά καλή ιδέα. Όταν πήγαμε στο Βοτανικό και είδαμε τα χάλια της περιοχής, ήταν σαφές πως δεν μπορούμε να πάμε εκεί» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το κόστος, ο κ. Αλαφούζος απάντησε ότι τα χρήματα θα διατεθούν από την Περιφέρεια: «Η Περιφέρεια έχει ανακοινώσει έναν αριθμό έργων για πολλές ομάδες και την επένδυση αρκετών χρημάτων. Θα φτάσουν τα χρήματα. Ήδη υπάρχουν τα χρήματα και είναι γραμμένα στον προϋπολογισμό. Αν χρειαστεί να προστεθούν κάποια χρήματα, υπάρχει η δυνατότητα από την ΠΑΕ να συμβάλει».

Όταν η συζήτηση περιστράφηκε στα αγωνιστικά ζητήματα, ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε ότι θα ακολουθηθεί το φετινό μοντέλο. «Θα στηριχτούμε σε νέους παίκτες και θα προχωρήσουμε έτσι. Οι μεταγραφές θα είναι περιορισμένες κι εκεί που χρειάζονται. Θα είναι πολύ λιγότερες από πέρσι, γιατί πρέπει να ανταμειφθούν οι παίκτες μας. Έχουν ήδη ανέβει άλλοι εννιά παίκτες και προτιμάμε να πάρουν ευκαιρίες αυτοί».

SKAI.GR

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κορωπί και την ανάγκη μεγαλύτερης χωρητικότητας της Λεωφόρου απάντησε ότι «τα έργα στο Κορωπί θα αρχίσουν μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Θα φτιάξουμε τουλάχιστον άλλα 2-3 γήπεδα, συν κάποια άλλα μικρότερα. Αυτή τη στιγμή να έχουμε μία ακόμη μεγαλύτερη Λεωφόρο είναι οικονομικά ανέφικτο. Έχουμε, πάντως, ήδη κάνει συζητήσεις για το πώς μπορεί να επεκταθεί πέρα από τις 21.000 η Λεωφόρος».

Αναφορικά με τα εισιτήρια διαρκείας, η διάθεση των οποίων θα ξεκινήσει από αύριο, ο πρώτος παράγοντας της «πράσινης» ΠΑΕ ανακοίνωσε «αύξηση 10%, που είναι μια λογική αύξηση με τα ευρωπαϊκά ματς. Για τους άλλους, που δεν επέλεξαν να υποστηρίξουν τον Παναθηναϊκό, η αύξηση θα είναι 30%. Θα διαθέσουμε 10.000 διαρκείας κι ελπίζουμε να εξαντληθούν. Φέτος είχαμε 7.300, υποθέτω πως πλέον επειδή η ομάδα είναι καλύτερη, υπάρχουν προοπτικές και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, τα εισιτήρια πιστεύω πως θα εξαντληθούν» είπε.

Όπως έγινε γνωστό, από αύριο έως τις 28 Μαΐου οι παλιοί κάτοχοι θα μπορούν να ανανεώσουν τη θέση τους, ενώ μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης ημερομηνίας θέση μένει ελεύθερη. Οι τιμές στα κόρνερ είναι 340 ευρώ για παλαιούς κατόχους και 400 για νέους. Στις μεγάλες περιοχές 500 και 600 αντίστοιχα, στη Θύρα 10 (κέντρο) 940 και 1.100, στα επίσημα 3.100 και 3.900, ενώ θα υπάρχει και οικογενειακή κερκίδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις