Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο Διαιτησίας Αθλητισμού για την υπόθεση Σαμπάνη

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2004 17:38
A- A A+

Έφεση κατά της απόφασης για το Λεωνίδα Σαμπάνη θα ασκήσουν οι αρμόδιοι της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας και της ομοσπονδίας ¶ρσης Βαρών, προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο Διαιτησίας Αθλητισμού ( Court of Arbitration for Sport TAS).

Εξηγώντας την εν λόγω απόφαση ο επικεφαλής της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής, Γιάννης Παπαδογιαννάκης, τόνισε ότι έλληνας ολυμπιονίκης της Αρσης Βαρών έχει επανειλημμένως περάσει ελέγχους αντι-ντόπινγκ πριν από τους Αγώνες και ήταν πάντα «καθαρός».

«Το ζήτημα είναι καθαρά επιστημονικό, η συνεχής εξέτασή του είναι απαραίτητη», επισήμανε ο κ. Παπαδογιαννάκης, υπογραμμίζοντας ότι μια πιο δίκαια απόφαση για τον 33χρονο αρσιβαρίστα, θα ήταν η επί τρεις μήνες επιστημονική παρακολούθηση των επιπέδων τεστοστερόνης στον οργανισμό του.

Ο κ. Παπαδογιαννάκης επισήμανε ωστόσο, ότι η ΔΟΕ έλαβε την μόνη δυνατή απόφαση –τιμωρώντας τον Σαμπάνη και αφαιρώντας του το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στην κατηγορία των 62κ.- μετά τα αποτελέσματα και του δεύτερου δείγματος του αθλητή.

Επιπρόσθετα, τόσο οι υπεύθυνοι της ελληνικής ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, όσο και εκείνοι της ολυμπιακής ομάδας θα ζητήσουν από τη ΔΟΕ και τη WADA, τα ακριβή στοιχεία για τα επίπεδα τεστοστερόνης που έδειξαν τα τέστ των δειγμάτων του αθλητή, καθώς στη σχετικη ανακοίνωση αναφέρθηκε απλά ότι και στα δύο δείγματα «ήταν πάνω από 12». «Θέλουμε να μάθουμε ποια ήταν η διαφορά μεταξύ των δύο τιμών τεστοστερόνης που ανιχνεύθηκαν και το κατά πόσο ήταν δικαιολογημένη», σημείωσε ο κ. Παπαδογιαννάκης.

Τέλος ο επικεφαλής της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, απέρριψε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες – όπως τις χαρακτήρισε- για ακόμα μία υπόθεση ντόπινγκ που αφορά έλληνα αθλητή κάτοχο μεταλλίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή