Συμβαίνουν στην Αθήνα

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2004 18:39
UPD:19:50

A- A A+

Σ' αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες τα συναισθήματα εναλλάσσονται σαν τις καλοκαιρίες και τις κακοκαιρίες.

Λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης, το ηθικό «υπεστάλη» και μάλιστα με τρόπο ταπεινωτικό. Η υπόθεση Κεντέρη - Θάνου πάγωσε το πανελλήνιο.

Τα στοιχεία που έρχονταν κάθε ώρα στο φως, μόνο στο έρεβος μάς έριχναν.

Για γνωστά πράγματα στους παροικούντες τον χώρο του αθλητισμού, άρχισαν στην αρχή ψιθυριστά, στη συνέχεια μεγαλόφωνα, να μιλούν ειδικοί και μη. Και μεις έπρεπε να διαλέξουμε τι είμαστε: αφελείς ή υποκριτές;

Υστερα, ήρθε η τελετή έναρξης και αναθαρρήσαμε http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/16/948942.htm .

Αλλά η χαρά ήταν πρόσκαιρη. Το θέμα Κεντέρη - Θάνου δεν μάς αφήνει να ησυχάσουμε.

Την πρώτη αχτίδα από λάμψη μεταλλίων αντικρύσαμε τη Δευτέρα 16 Αυγούστου το βράδυ. Από τα νερά του κλειστού Ολυμπιακού κολυμβητηρίου αναδύθηκε το πρώτο χρυσό της Ελλάδας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/17/949188.htm .

Ακολούθησε το χρυσό στο τζούντο του Ηλία Ηλιάδη. Αλλά άρχισαν και τα παρατράγουδα για την ηλικία και τον τρόπο με τον οποίο «ελληνοποιήθηκε» http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/21/950676.htm . Και πάλι από την αρχή.

Αυτοί οι Αγώνες με κούρασαν, πριν καν αρχίσουν. Αισθάνομαι σαν το Δαμοκλή.

Κάθε φορά που ανθίζει ένα χαμόγελο, οι υποψίες, και τα στίγματα, το σβήνουν. Οι δυνατοί μικραίνουν, «το ωραίο, το μεγάλο, το αληθινό» ξεφτίζει.

Σήμερα, ο Βλάσης Μάρας δεν θα αγωνιστεί στο μονόζυγο των ανδρών. Οχι, γιατί δεν είναι ικανός. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυμναστικής έδωσε εντολή για επανεξέταση όλων των βαθμολογιών. Τι να το κάνω. Θα κλείσω την τηλεόραση. Ποιους να δω;

Κι εκεί, που δεν βλέπω την ώρα για την τελετή λήξης, γιατί αυτοί οι Αγώνες με πληγώνουν, έρχεται ο χρυσός Δημοσθένης, τα κορίτσια της ιστιοπλοϊας, ένα χάλκινο γεμάτο χρυσάφι από τον Πύρρο Δήμα, η Τασούλα Κελεσίδου, οι κωπηλάτες Πολύμερος και Σκιαθίτης, οι επιτυχίες στα ομαδικά αθλήματα, και το απρόσμενο και ολόχρυσο δώρο από την Αθανασία Τσουμελέκα.

Οι γαλανόλευκες ξεδιπλώνονται.

Και μαζί τα ριπίδια των συναισθημάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή