Γερμανία: Ενισχύεται το ποσοστό των ευρωσκεπτικιστών

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 12:11
UPD:12:14
EPA/MARC TIRL

H «Εναλλακτική για τη Γερμανία» κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 6%. 

A- A A+

Αυξημένο είναι το ποσοστό του γερμανικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση καθώς φθάνει στο 6%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, για λογαριασμό του περιοδικού «Stern» και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL, το 65% των ψηφοφόρων επιλέγει τα δύο μεγάλα κόμματα, με τους Χριστιανοδημοκράτες-Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) να αποσπούν το 41% της προτίμησης και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) να μένουν σταθεροί στο 24%.

Η Αριστερά χάνει μία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση και περιορίζεται στο 9%, οι Πράσινοι παραμένουν στο 10%, ενώ η AfD κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 6%. Το ποσοστό των ερωτώμενων που δηλώνουν αναποφάσιστοι ή ότι δεν θα ψηφίσουν ανέρχεται σε 31%.

Στο ερώτημα που αφορά απευθείας την επιλογή καγκελαρίου, η Άγκελα Μέρκελ κερδίζει δύο μονάδες και φθάνει στο 58% της προτίμησης, ενώ ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ περιορίζεται στο 14%.

«Η δημοτικότητα της κ. Μέρκελ δεν έχει υποστεί καμία απώλεια. Δίνει την εντύπωση ότι νοιάζεται και κρατάει τον εαυτό της μακριά από τις μικροδιενέξεις των κομμάτων - εκλαμβάνεται έτσι ως ενός είδους πρόεδρος-καγκελάριος», δηλώνει στο «Stern» ο επικεφαλής του Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή