Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανεβάζουν στροφές

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για τις θεσμικές πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού
Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 09:01
UPD:10:21
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
A- A A+

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ρίχνει το βάρος στο εσωτερικό, την οικονομία και τις απαραίτητες θεσμικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να «βγει το κάρο από τη λάσπη» και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να «μεταφέρει» το ελληνικό πρόβλημα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η προεκλογική εκστρατεία εισέρχεται στην τελική της φάση.

Ο πρωθυπουργός σήμερα θα μιλήσει σε διεθνές συνέδριο για την ενέργεια και το φυσικό αέριο, ενώ αύριο θα απευθύνει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Πρόκειται για στοχευμένες εμφανίσεις αφού αφορούν δύο τομείς -ενέργεια και τουρισμό- πυλώνες στην προσπάθεια αναθέρμανσης της ελληνικής οικονομίας.

Όσον αφορά στις θεσμικές παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, με όχημα τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί σε αυτές την ερχόμενη Παρασκευή και όχι αύριο όπως είχε αναφερθεί αρχικά. 

Το ΠΑΣΟΚ ωστόσο αντιδρά στις πρωτοβουλίες αυτές του Πρωθυπουργού. Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος σημειώνει ότι η κυβερνητική συνεργασία «διέπεται από την προγραμματική συμφωνία των δυο κομμάτων και υπηρετεί πολύ συγκεκριμένες και επιτακτικές εθνικές ανάγκες. Ζητήματα σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ούτε τέθηκαν ούτε συζητήθηκαν μεταξύ των δυο κομμάτων που έχουν πριν τις εκλογές του 2012 διατυπώσει δέσμες ιδεών και προτάσεων».

Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κλείνει την πόρτα στη Ν.Δ. για το θέμα, σημειώνοντας ότι η σκληρή εμπειρία της κρίσης που βίωσε και από την οποία αγωνίζεται να βγει και βγαίνει πλέον η χώρα «είναι προφανές ότι επηρεάζει καταλυτικά κάθε συζήτηση για μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιμένει ότι για το θέμα και τις προθέσεις του Πρωθυπουργού ήταν ενήμερο το ΠΑΣΟΚ.

Tέλος, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει σήμερα το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του σε μια προσπάθεια να εξέλθει της εσωστρέφειας που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με την απόσυρση της υποψηφιότητας Σαμπιχά Σουλεϊμάν και τις δηλώσεις του υποψηφίου Δημήτρη Χριστόπουλου για τη μειονότητα στη Θράκη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή