Γερμανία προς Ρωσία: Βοηθήστε στην απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ

Συνομιλία Λαβρόφ - Σταϊνμάγερ για την Ουκρανία
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 14:15
UPD:16:08
EPA/IGOR KOVALENKO

Η Γερμανία κάλεσε τη Μόσχα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ 

A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο ομόλογός του της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ συζήτησαν τη Δευτέρα σχετικά με την κράτηση στο έδαφος της Ουκρανίας στρατιωτικών παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τη συνδιάλεξη, αναφέροντας απλώς ότι έγινε με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γερμανίας κάλεσε τη Μόσχα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ οι οποίοι κρατούνται ως όμηροι στην πόλη Σλαβιάνσκ.

Το μόνιμο συμβούλιο του οργανισμού θα συγκληθεί εκτάκτως στις 15:00 στη Βιέννη (18:00 ώρα Ελλάδας) για να συζητήσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε εξάλλου η εκπρόσωπος του οργανισμού Νατάσα Ρατζάκοβιτς.

Επτά παρατηρητές του ΟΑΣΕ, οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή, εξακολουθούν να κρατούνται από τους φιλορώσους αποσχιστές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή