«Μια γιορτή των ανθρώπων, γεμάτη μουσική και τραγούδια» η τελετή λήξης των Αγώνων

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2004 13:54
UPD:13:57
A- A A+

«Μια γιορτή των ανθρώπων, γεμάτη μουσική και τραγούδια» θα είναι η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την Κυριακή, δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος των τελετών, Δημήτρης Παπαϊωάννου. «Θα χορεύουμε με ελληνικό τρόπο, ενώ θα έχουμε ένα μωσαϊκό με μουσικά κομμάτια από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και με μια συνεχή ροή, όπως το ποτάμι της ενέργειας», πρόσθεσε ο κ. Παπαιωάννου.

Αναφερόμενος στις διαφορές της τελετής έναρξης με αυτή της λήξης, επισήμανε: «Αισθάνομαι, ότι υπάρχει διαφορά. Στην έναρξη κοιτάξαμε κατάματα ένα αρχαίο άγαλμα, ενώ στην τελετή λήξης κοιτάμε κατάματα ένα ανθρώπινο πρόσωπο, όταν χορεύει και γιορτάζει. Δεν θα χορεύουν μόνο οι θεατές, αλλά και οι αθλητές».

Στην τελετή λήξης θα συμμετάσχουν μεγάλοι Έλληνες τραγουδιστές, μεταξύ των οποίων οι Χρόνης Αϊδονίδης, Δόμνα Σαμίου, Μαρινέλα, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη και Γιάννης Πάριος, στο πρώτο μέρος της τελετής υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, και στο δεύτερο μέρος, οι Διονύσης Σαββόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αννα Βίσση, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Μιχάλης Χατζηγιάννης και Σάκης Ρουβάς.

«Θα έχουμε τα πιο σημαντικά ελληνικά τραγούδια. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν 100 "κουδουνάτοι" -έθιμο των αρχαίων χρόνων- και 60 Πόντιοι χορευτές οι οποίοι αποτελούν ένα δυνατό κομμάτι της ελληνικής παράδοσης, ενώ θα υπάρχει ένα χωράφι με 14.000 κομμάτια σίτου», είπε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Όπως έκανε γνωστό ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής, «μετά την απονομή των μεταλλίων του Μαραθωνίου, θα εμφανιστούν σημαίες από όλες τις Ολυμπιακές ομάδες, ενώ δεν θα υπάρχει διάκριση εθνικοτήτων». Έτσι, οι αθλητές των ολυμπιακών ομάδων δεν θα μπουν ανά χώρα, αλλά όλοι μαζί, συμμετέχοντας στο μεγάλο αυτό πολιτιστικό και αθλητικό πανηγύρι.

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του πρόεδρου της ΔΟΕ και της Δημάρχου Αθηναίων και στη συνέχεια θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας. Αμέσως μετά, η σκυτάλη των Ολυμπιακών Αγώνων θα παραδοθεί στην Κίνα, θα μεταφέρουν τη σημαία των Αγώνων. «Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή θα αποχαιρετήσουμε τη Φλόγα, συνοδεύοντάς την με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε: «Τότε θα αρχίσει το πάρτυ με τη συμμετοχή των πιο σημαντικών ελλήνων τραγουδιστών. Θα καλέσουμε όλο τον κόσμο να χορέψει, ενώ θα αφεθούν και 250.000 μπαλόνια».

Εξάλλου, ερωτηθείς για το επίπεδο της τηλεοπτικής κάλυψης της τελετής έναρξης των Αγώνων, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επισήμανε: «Η τηλεοπτική κάλυψη ξεπέρασε τον εαυτό της. Είχα μια πολύ στενή συνεργασία, επί μήνες, με τους αρμόδιους της τηλεοπτικής κάλυψης. Έκανε πολύ καλή δουλειά ο Μανόλο Ρομέρο. Φάνηκε το ήθος και το ύφος μιας διαφορετικής αντίληψης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή