Θρίαμβος της Τσέλσι στο «Άνφιλντ»

Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 18:20
UPD:18:25
REUTERS/DARREN STAPLES
A- A A+

Η Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο έμελλε να είναι ο... σκηνοθέτης στην φετινή υπερπαραγωγή της πρέμιερ λιγκ, αφού με τη νίκη στο «Άνφιλντ» επί της Λίβερπουλ (2-0) ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα, κατέστησε φαβορί τη Μάντσεστερ Σίτι, εφόσον βεβαίως οι «πολίτες» δεν... αυτοκτονήσουν -όπως συνηθίζουν- στους τελευταίους αγώνες της, ενώ μπήκε και η ίδια στο «κόλπο» της διεκδίκησης του τίτλου.

Ο «Special One» επέλεξε να παρατάξει σήμερα μια ενδεκάδα αναπληρωματικών, καθώς στην ιεράρχησή του προείχε η ρεβάνς της Τετάρτης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με την Ατλέτικο Μαδρίτης και η πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ε και λοιπόν; Η Λίβερπουλ μπορεί να διατήρησε συντριπτική κατοχή, αλλά όπως οι «ροχιμπλάνκος» την περασμένη Τρίτη δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλύτερα οργανωμένη αμυντική γραμμή του αγγλικού πρωταθλήματος, ενδεχομένως και του πλανήτη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα απίστευτο για την εμπειρία του Στίβεν Τζέραρντ σφάλμα στη μεσαία γραμμή έδωσε την ευκαιρία στον Ντεμπά Μπα να φύγει μόνος στην επίθεση και να πλασάρει κάτω από τα πόδια του Μινιολέ για το 0-1, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Η αποδεκατισμένη από τραυματισμούς και τιμωρίες Τσέλσι είχε πια το momentum της αναμέτρησης και είναι πολύ έμπειρη ομάδα για να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με μπλοκαρισμένο τον Λουίς Σουάρες και τον Στάριτζ που ήρθε από τον πάγκο να κινείται σε «ρηχά νερά», οι γηπεδούχοι δεν είχαν κλασική ευκαιρία.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές του Μπρένταν Ρότζερς βρίσκονταν στην επίθεση, τα «φρέσκα πόδια» του Γουίλιαν έκαναν τη διαφορά στην κόντρα και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έκανε εύκολα το 0-2. 

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος παραμένει πλέον ανοιχτή υπόθεση για τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς η Λίβερπουλ έχει μεν 80 βαθμούς και η Τσέλσι 78, αλλά το συγκρότημα του Μανουέλ Πελεγκρίνι (74) οφείλει ακόμη δύο παιχνίδια και στην ισοβαθμία ευνοείται, αφού έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Λίβερπουλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις