Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για παράνομα τυχερά παιχνίδια στο Αιγάλεω

Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 15:18
UPD:15:22
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
A- A A+

Συνολικά τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν και 14 μηχανήματα γνωστά ως «φρουτάκια» και «τρίλιζα» στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε κατάστημα στο Αιγάλεω.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οι υπεύθυνοι του καταστήματος, ένας 49χρονος και 25χρονη αλλοδαπή, καθώς και δύο ακόμα άτομα που συμμετείχαν στα απαγορευμένα παίγνια, ενώ αναζητείται η ιδιοκτήτρια του καταστήματος – υπήκοος Ρουμανίας.

Παράλληλα, διαπιστώθηκαν και παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας, που αφορούν στην ανασφάλιστη εργασία και τους φορολογικούς ταμειακούς μηχανισμούς.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο κατάστημα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • επτά παιγνιομηχανήματα τύπου «Φρουτάκια»
  • επτά παιγνιομηχανήματα τύπου «Τρίλιζα»
  • ένα τηλεκοντρόλ αγνώστου λειτουργίας
  • τρεις ηλεκτρονικές πλακέτες παιγνίων
  • τέσσερις σελίδες με πόντους πελατών και
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των 403 ευρώ.

Στην είσοδο του καταστήματος είχε εγκατασταθεί πόρτα ασφαλείας, η οποία άνοιγε με ειδικό μηχανισμό, ενώ λειτουργούσε και σύστημα - κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και επιτήρησης της εισόδου, προκειμένου να αποφεύγονται ή να δυσχεραίνονται οι έλεγχοι των αρμόδιων Αρχών.

Το σύστημα, το οποίο κατασχέθηκε, αποτελούνταν από τρεις κάμερες που ήταν συνδεδεμένες σε ηλεκτρονικό καταγραφέα (video recorder) για την αποθήκευση των δεδομένων, ενώ η εικόνα εμφανιζόταν σε οθόνη τηλεόρασης που βρισκόταν εσωτερικά του καταστήματος.

Νομοθεσία

Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα.

Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι με τις νέες ρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας, το ύψος του προβλεπόμενου προστίμου από το αρμόδιο υποκατάστημα του Ι.Κ.Α, μόνο για τις περιπτώσεις της ανασφάλιστης εργασίας, φθάνει τις 10.500 ευρώ (κάθε περίπτωση), δηλαδή συνολικά 31.500 ευρώ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή