N. Κορέα: Καμπίνα γεμάτη πτώματα στο κουφάρι του Sewal

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 15:18
UPD:15:53
REUTERS/KIM HONG-JI

Συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών του πλοίου Σεουόλ, παρακολουθούν ένα υποβρύχιο βίντεο που τραβήχτηκε από δύτη κοντά στο ναυάγιο, στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου στο νησί Τζίντο, όπου έχουν συγκεντρωθεί περιμένοντας νέα από τις έρευνες. 

A- A A+

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του CNN ότι τα σωστικά συνεργεία που ερευνούν το ναυάγιο στη Νότια Κορέα ανακάλυψαν σε καμπίνα του πλοίου Sewal τα πτώματα 48 κοριτσιών, τα οποία φορούσαν σωσίβια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η συγκεκριμένη καμπίνα είχε χωρητικότητα 30 ατόμων και ως εκ τούτου συμπεραίνει ότι οι περισσότεροι επιβάτες έτρεξαν σε συγκεκριμένα σημεία προκειμένου να κατορθώσουν να σωθούν.

Προστίθεται ακόμη ότι το γεγονός ότι οι επιβάτες φορούσαν σωσίβια μείωσε ακόμη περισσότερο την πιθανότητα διάσωσής τους, καθώς οι «πύλες εξόδου» είχαν ουσιαστικά αχρηστευτεί καθώς βρίσκονταν στην πλευρά του πλοίου που είχε βυθιστεί.

REUTERS/YONHAP

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των ερευνών, οι τοπικές αρχές τονίζουν ότι διεξάγονται κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Όπως ανέφερε ο Κιμ Ζιν-Ουάνγκ, ένας εκ των επικεφαλής των ερευνών οι δύτες έχουν ερευνήσει όλα τα εύκολα προσβάσιμα μέρη του πλοίου, προσθέτοντας, όμως, ότι οι καιρικές συνθήκες καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την εξέλιξη των ερευνών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή