Μ. Κοππά: Αφελή τα σενάρια για την κοινή παρουσία Γ. Παπανδρέου και Φ. Κουβέλη

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 14:29
UPD:14:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

H υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαριλένα Κοππά.

A- A A+

Αφελή χαρακτήρισε τα σενάρια συνομωσίας ή στηριξης με αφορμή την κοινή παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου και του Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαριλένα Κοππά, ενώ ασκώντας κριτική στο ΠΑΣΟΚ και την τακτική να «δαιμονοποιεί απόλυτα τον ΣΥΡΙΖΑ» καθώς όπως εξήγησε «δεν μπορείς να μην έχεις σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση».

Εξηγώντας τους λόγους που επέλεξε να καλέσει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου η κ. Κοππά ανέφερε ότι κάλεσε ανθρώπους με τους οποίους έχει μια σχέση «τον κ. Παπανδρέου, στον οποίο οφείλω την πολιτική μου παρουσία, και τον κ. Κουβέλη, με τον οποίο συνεργαζόμαστε αυτή την περίοδο στην προσπάθεια συγκρότησης του τρίτου πόλου για τη σοσιαλδημοκρατία».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, η κ. Κοππά αρνήθηκε οποιοδήοτε υπονοούμενο κάτω από τις προσκλήσεις αυτές. «Όταν μιλάμε για πολιτική, είναι και οι δύο (Παπανδρέου-Κουβέλης) δύο άνθρωποι που έχουν αγωνία για το μέλλον του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για ένα βιβλίο που έχει σχέση με το χώρο αυτό».

Μάλιστα, χαρακτήρισε αφελή τα σενάρια συνωμοσίας ή στήριξης.

ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και τη σημερινή του ηγεσία ανέφερε ότι «είναι βασικό για μένα και πρωτεύον να υπάρξει χώρος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Ο σοσιαλδημοκρατικός μεταρρυθμιστικός χώρος. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αυτονομία. Όχι με ταύτιση με τη μία ή την άλλη πλευρά και κάνοντας μονομέτωπο με την άλλη, όπως κάνει αυτή τη στιγμή η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ».

Η ίδια άσκησε κριτική στη στάση του κόμματος καθώς έχει «δαιμονοποιήσει απόλυτα τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέροντας ότι «μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, όπου κι εγώ έχω τις απεριόριστες επιφυλάξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διγλωσσία του, την ασάφειά του και τη μη καθαρή θέση του σε σημαντικά θέματα, όπως είναι το ευρώ, αλλά δεν μπορείς να μην έχεις σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση».

«Γνωρίζετε καλά ότι είναι η πρώτη φορά μεταπολιτευτικά που δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στην (αντιπολίτευση) και τη Ν.Δ» σχολίασε η ίδια. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή