Στην τελική ευθεία για την κάλπη του Μαΐου

Ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι περιοδείες του Πρωθυπουργού
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 09:36
UPD:10:48
Icon/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το βάρος από σήμερα, με ενδιάμεσο σταθμό το Eurogroup της 5ης Μαΐου, θα πέσει στην προεκλογική εκστρατεία με δεδομένο ότι έχουν απομείνει μόλις 23 μέρες για την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

A- A A+

Το «έξω πάμε καλά» του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή θυμήθηκαν στη Ν.Δ. μετά την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, την έγκριση της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ, την παρουσίαση χθες στο EuroWorking Group του 10ετους αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων Πάνο Τσακλόγλου και φυσικά την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Κι αυτό γιατί τα μηνύματα πανελλαδικά για τους υποψηφίους του κόμματος κυρίως σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες δεν είναι θετικά. Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος με μακρά εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, η συσπείρωση είναι χαμηλή, ο κομματικός μηχανισμός απρόθυμος να στηρίξει τους υποψηφίους και τα «καλά» νέα στην οικονομία «δεν έχουν φτάσει ακόμη σε επίπεδο καθημερινότητας των πολιτών».

Στον αντίποδα η τρόικα δίνει σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα την έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, όπως διαμορφώθηκε κατά τον τελευταίο έλεγχο με θετικές αναφορές στην «τεράστια» δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η χώρα.

Το βάρος από σήμερα, με ενδιάμεσο σταθμό το Eurogroup της 5ης Μαΐου, θα πέσει στην προεκλογική εκστρατεία με δεδομένο ότι έχουν απομείνει μόλις 23 μέρες για την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την ερχόμενη Τρίτη θα μιλήσει σε εκδήλωση του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό μοντέλο, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν και οι επισκέψεις του στην περιφέρεια. Στόχος του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι οι επισκέψεις να είναι στοχευμένες ώστε ο χάρτης την επομένη των αυτοδιοκητικών εκλογών να βαφτεί μπλε ή τουλάχιστον «να μη βαφτεί ροζ».

Η ανάγκη για σταθερότητα προκειμένου να αποφευχθούν περιπέτειες στην προσπάθεια η χώρα να βγει οριστικά από την κρίση, θα αποτελέσει το κεντρικό μότο των πρωθυπουργικών δηλώσεων. Οι περιοδείες του κ. Σαμαρά θα ξεκινήσουν πιθανότατα από τη Στερεά Ελλάδα και θα ολοκληρωθούν στις δύο μεγάλες πόλεις, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Το κρίσιμο στοίχημα, λένε στο Μαξίμου, είναι να πειστούν οι πολίτες «ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει» και ότι «η χώρα δεν έχει να κερδίσει τίποτε από επικίνδυνα πειράματα». Αν η κυβέρνηση περάσει με επιτυχία τον κάβο των επερχόμενων εκλογών η πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι να προχωρήσει σε αλλαγές που θα αλλάξουν άρδην το πολιτικό σύστημα της χώρας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή