Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Μ. Γλέζος

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 16:30
UPD:17:52
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas

Ο κ. Γλέζος θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή προκειμένου να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

Την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για την Ευρωβουλή ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη.

«Έχω την τιμή και την περηφάνια από αυτόν τον τόπο της θυσίας να σας ανακοινώσω ότι αποφασίσαμε να κοσμήσει με την παρουσία του το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη μορφή της Εθνικής Αντίστασης, ο ακάματος αγωνιστής της κοινωνικής δικαιοσύνης, ο σύντροφος, ο Μανώλης Γλέζος» είπε χαρακτηριστικά, κατά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Πεσόντων στη Βιάννο. 

Ο κ. Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων πως η απόφαση για την υποψηφιότητα Γλέζου σηματοδοτεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την εκλογική μάχη όχι σαν μια απλή αναμέτρηση ευρωεκλογών, αλλά ως μια αναμέτρηση με ιδιαίτερα πατριωτικό και εθνικό χαρακτήρα. 

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε όλους «τους Έλληνες πατριώτες ανεξάρτητα από το αν βρέθηκαν ποτέ στην κάλπη της Αριστεράς ή αν πιστεύουν στις ιδέες της Αριστεράς να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για να μπει ένα τέρμα σε αυτήν την καταστροφή που βιώνει ο τόπος μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις του μνημονίου».

«Να είναι μεγάλη» όπως ανέφερε «συντριπτική η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για να έχουμε εξελίξεις, να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής, να τελειώνουμε με τα μνημόνια της βαρβαρότητας».

Πρόσθεσε πως το δεύτερο που σηματοδοτεί αυτή η απόφαση είναι ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος θέλουν να θέσουν «το μεγάλο θέμα της αποκατάστασης αυτού του ιστορικού χρέους απέναντι στον ελληνικό λαό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μέσα στον ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όπου ο ίδιος, ως ο γηραιότερος ευρωβουλευτής, εάν εκλεγεί με την ψήφο του λαού μας, θα προεδρεύσει στην πρώτη συνεδρίαση θέτοντας το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του Κατοχικού δανείου».

Η Μάνια Παπαδημητρίου στη θέση του Μ. Γλέζου στη Βουλή

Σε ό,τι αφορά τη θέση του Μανώλη Γλέζου στη Βουλή, τελικά, θα την καταλάβει η Μάνια Παπαδημητρίου, η οποία με δεδομένο ότι ήταν και υποψηφία για την Ευρωβουλή, αφήνει δύο τις κενές θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο.

Τα ονόματα που θα καλύψουν τις δύο αυτές θέσεις θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή μετά από συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή