Φοριέται και σαν κλιματιστικό

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2004 17:55

A- A A+

Αντίδοτο στον καύσωνα. Σακάκια και πουκάμισα με ηλεκτρικούς ανεμιστήρες στο εσωτερικό τους έχουν μεγάλη εμπορική ζήτηση στην Ιαπωνία, παρά το γεγονός ότι η καινοτόμος πρόταση δεν έχει λάβει την τελική της μορφή από αισθητική άποψη.

Η εταιρεία PC2B http://www.pc2b.com του πρώην μηχανικού της Sony, Χιρόσι Ιτσιγκάγια, έχει ήδη πουλήσει 3.500 πουκάμισα και 3.000 σακάκια, έναντι 9.900 γεν (90 δολάρια), μετά τη διαφήμιση του προϊόντος στο Διαδίκτυο στις 15 Ιουνίου.

«Αρχικά νόμιζα ότι θα προσελκύσω το ενδιαφέρον κυρίως εκκεντρικών. Προειδοποίησα τους πελάτες ότι αυτές οι στολές εργασίας δεν είναι παρά μόνο τα πρωτότυπα, αλλά τις ήθελαν όλες. Επιχειρήσεις ειδικευμένες στην αποθήκευση και διαχείριση εμπορευμάτων, όπως και εργαζόμενοι σε ναυπηγεία είναι ως επί το πλείστον οι αγοραστές», εξηγεί ο Ιτσιγκάγια.

Τα ενδύματα από νάιλον διαθέτουν δύο ανεμιστήρες στην πλάτη, που συνδεδεμένοι με μπαταρία, απελευθερώνουν αέρα στο εσωτερικό της στολής.

Πέρυσι, επιστήμονες στην Ιταλία δημιούργησαν ένα πουκάμισο με μικροκάψουλες PCM που θα απορροφούν την επιπλέον θερμοκρασία, βασιζόμενοι στην ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τα θερμο-ενδύματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή