Τζωρτζ Μπους : Προς το τέλος του το καθεστώς των Ταλιμπάν

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2001 07:30
UPD:07:42

A- A A+

ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ των μελών της Αλ Κάϊντα και σε άλλες χώρες του κόσμου πέραν του Αφγανιστάν, υποσχέθηκε ο Τζωρτζ Μπους, ο οποίος τόνισε ότι το καθεστώς των Ταλιμπάν πλησιάζει προς το τέλος του. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ευθύνες της χώρας του δεν θα σταματήσουν με την απομάκρυνση των Ταλιμπάν και επεσήμανε πως «πρέπει να εργαστούμε για μια νέα εποχή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Στο Αφγανιστάν τα αμερικανικά μαχητικά συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στα Τόρα Μπόρα όπου έχουν καταφύγειΑραβες ισλαμιστές συνεργάτες των Ταλιμπάν. Η αμερικανική εφημερίδα «Christian Science Monitor», τονίζει ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κατέφυγε πριν από 10 ημέρες στο Πακιστάν, με επιφύλαξη όμως αντιμετωπίζουν το δημοσίευμα Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο νέος ηγέτης της μεταβατικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάϊ, έφθασε στην πρωτεύουσα Καμπούλ αφού επέβλεψε την παράδοση του τελευταίου προπυργίου των Ταλιμπάν στην Κανταχάρ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Βορείου Συμμαχίας, Μωχάμεντ Χαμπίλ. Ο Καρζάϊ έφθασε στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ, στα βόρεια της Καμπούλ, αργά χθες το βράδυ. Εκεί τον υποδέχτηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Γιουνούς Κανούνι, Αμυνας, Μωχάμεντ Φαχίμ και Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ.

Θα μείνει σε έναν κυβερνητικό ξενώνα της πρωτεύουσας στον οποίο επιστρέφει, έχοντας επίσημη ιδιότητα για πρώτη φορά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν τελούσε χρέη αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών σε μια κυβέρνηση των Μουτζαχεντίν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή