Ερωτικό τρίγωνο σε απόλυτη ενσάρκωση

Στο θέατρο Αργώ
Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 08:15
A- A A+

Τι συμβαίνει, όταν οι ηθοποιοί αρχίζουν να ταυτίζονται με τον ρόλο τους; Όταν οι ερωτικές σκηνές ζωντανεύουν, μόλις σβήσουν τα φώτα; Ποιος ο ρόλος του σκηνοθέτη τότε; Μυστικά, εξομολογήσεις και αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως από ένα ερωτικό τρίγωνο, όπου ο καθένας κοιτά προς διαφορετική κατεύθυνση.

«Ενορχηστρωμένη» σαν ένα έργο μέσα στο έργο, η κωμωδία του Άντριου Κάουι, «Η ζωή μου στη τέχνη» («(My life in art»), παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Βουρνά, στο θέατρο Αργώ, από την Πέμπτη 24 Απριλίου και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, στις 9.15 το βράδυ, για 14 παρατάσεις, έως την Παρασκευή 6 Ιουνίου (εκτός από την Πρωτομαγιά).

«Η ζωή μου στη τέχνη».

Δεμένοι με την ψεύτικη εικόνα τους

Ο Άγγλος ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας και καθηγητής, Άντριου Κάουι, διακωμωδεί τις καταστάσεις που δημιουργούνται μέσα στις πρόβες, με σκοπό να δημιουργήσει ένα πλαίσιο, μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να παρατηρήσει τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους, την προσπάθεια για αυτογνωσία και την εγγενή τους ανασφάλεια. Το έργο γράφτηκε το 1998, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Birmingham την ίδια χρονιά και έχει παιχτεί στην Αγγλία, την Αμερική, την Αυστραλία, την Ιταλία και αλλού, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Ένα έργο. Τρία πρόσωπα: ένας σκηνοθέτης και δύο ηθοποιοί. Ο Γκράχαμ είναι ο σκηνοθέτης και ανεβάζει τον «Δον Χουάν» του Μπάιρον, ο Στίβεν είναι ο πρωταγωνιστής του και η Ρεβέκκα είναι η ηθοποιός, που υποδύεται τη Δόνα Τζούλια. Τρεις άνθρωποι, όλοι δεμένοι με την ψεύτικη εικόνα τους. Σύντομα, η επαγγελματική τους ζωή θα μπλέξει με την προσωπική και οι σχέσεις τους θα δοκιμαστούν.

«Η ζωή μου στη τέχνη».

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση - μουσική: Σωτήρης - Νικόλαος Κάσσος, σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς, σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας, σκηνογράφος: Θανάσης Νεοφώτιστος, ενδυματολόγος: Εύα Γαϊτανίδου, καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Τζιώκας, βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Αθανασίου. Παίζουν: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτης Νάτσης.

«Η ζωή μου στη τέχνη».

Πληροφορίες
Θέατρο Αργώ: Ελευσινίων 15 - Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5201684 - 5. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 12 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ομαδικό): 8 ευρώ.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς