Ν. Κορέα - Ναυάγιο: Πάλευαν έως την τελευταία στιγμή για να σωθούν

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 12:57
UPD:12:59
REUTERS/NEWS1

Στιγμιότυπο από τις έρευνες διάσωσης.

A- A A+

«Αποδείξεις» ότι οι νεαροί μαθητές που εγκλωβίστηκαν στο ναυάγιο του πλοίου Sewol έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες να σωθούν, αποκαλύπτουν νέα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από τις ομάδες ερευνών.

Οι Νοτιοκορεάτες δύτες συνεχίζουν και σήμερα το ιδιαίτερα δύσκολο - λόγω και των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή - έργο της ανεύρεσης των αγνοουμένων, αν και θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Όπως αναφέρουν στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία τα περισσότερα από τα πτώματα που έχουν βρεθεί τις δύο τελευταίες ημέρες έχουν σπασμένα δάχτυλα, πιθανόν επειδή τα παιδιά προσπαθούσαν απεγνωσμένα τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους να σκαρφαλώσουν στα κάθετα πατώματα ή τις οροφές του ναυαγισμένου πλοίου για να διαφύγουν.

«Είμαστε εκπαιδευμένοι για εχθρικά περιβάλλοντα, αλλά είναι δύσκολο να είσαι θαρραλέος όταν συναντάς πτώματα σε σκοτεινά νερά», είπε στο Reuters ο δύτης Χουάνγκ Ντάε-σικ, ενώ οι κηδείες 25 μαθητών τελούνταν κοντά στην πρωτεύουσα Σεούλ. Προσέθεσε ακόμη πως η ομάδα του έχει ανασύρει ως τώρα 14 πτώματα. «Πρέπει να αγγίζουμε τα πάντα με τα χέρια μας. Είναι η πιο μακάβρια και σπαραξικάρδια δουλειά που έχω κάνει ποτέ στην καριέρα μου», κατέληξε.

EURONEWS

Υπενθυμίζεται ότι από τους 476 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, 339 ήταν παιδιά και δάσκαλοι που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή. Μόνο 174 άνθρωποι διασώθηκαν και οι υπόλοιποι πιστεύεται ότι έχουν πνιγεί. Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών είχε φθάσει σήμερα τους 146.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή