Εγώ είμαι η χρυσή Ολυμπιονίκης, δηλώνει η Κορζανένκο

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2004 15:38
A- A A+

Η σφαιροβόλος Ιρινα Κορζανένκο, την οποία η ΔΟΕ απέβαλε από τους Ολυμπιακούς αγώνες και της αφαίρεσε το χρυσό μετάλλιο, μετά από έλεγχο ντόπινγκ, στον βρέθηκε θετική στην ουσία στανοζολόλη, δηλώνει ότι δεν επιστρέφει το χρυσό μετάλλιο, υποστηρίζοντας την αθωότητα της.

«Δεν πρόκειται να δώσω το χρυσό πίσω γιατί δεν είμαι ένοχη. Εγώ είμαι η χρυσή Ολυμπιονίκης», δήλωσε σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Izvestia».

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια αμέσως μετά το τέλος του αγώνα είχε στείλει το μετάλλιο πίσω στη Ρωσία με τον αδερφό της. Η κίνηση αυτή ενόχλησε την επίσημη ρωσική ολυμπιακή αποστολή.

Η σφαιροβόλος είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 1999, και είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό απο τις αθλητικές διοργανώσεις έως το 2001. Τώρα λόγω υποτροπής, αναμένεται να τιμωρηθεί με διά βίου αποκλεισμό.

Στη συνέντευξή της η Κορζανένκο διερωτάται: «Πιστεύετε ότι είμαι εντελώς χαζή να κάνω κάτι τέτοιο; Είμαι επαγγελματίας αθλήτρια και γνωρίζω τους κανόνες. Μια φορά τιμωρήθηκα για το τίποτα και αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις