Eρευνα για την υπόθεση Τζέκου Κεντέρη Θάνου αρχίζει η IAAF

Εκπρόσωπος IAAF: Mέχρι να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν κατηγορίες σε βάρος τους, δεν θεωρούνται τιμωρημένοι
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2004 16:04
A- A A+

Ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση των Χρήστου Τζέκου, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, αρχίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF), όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Νικ Ντέιβις, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της.

Όπως τόνισε ο κ. Ντέιβις, η IAAF θέλει να έχει στην διάθεσή της όλα τα στοιχεία των αθλητικών και εισαγγελικών αρχών. «Θα έχουμε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές και επιθυμούμε να μας μεταβιβάζονται αμέσως όλα τα στοιχεία, τα οποία θα έχουν στην διάθεσή τους».

Στη συνέχεια η IAAF θα εξετάσει όλα τα στοιχεία σχετικά με τη μη εμφάνισή του Κεντέρη και της Θάνου στο Τελ Αβίβ τον Ιούνιο, στο Σικάγο στις 8 Αυγούστου και στο Ολυμπιακό Χωριό στις 12 Αυγούστου. Εάν αποδειχθεί, σημείωσε ο κ. Ντέιβις, ότι δεν πρόκειται για απουσία, αλλά για παραβίαση του κανονισμού για το ντόπινγκ, τότε θα τιμωρηθούν με διετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Ντέιβις, «μέχρι να διαπιστώσουμε εάν προκύπτουν κατηγορίες σε βάρος τους και να τους επιβληθούν κυρώσεις, δεν θεωρούνται τιμωρημένοι για την IAAF». «Ετσι, σε αυτό το χρονικό διάστημα οι αθλητές έχουν το δικαίωμα, εφ΄ όσον το επιθυμούν, να συμμετάσχουν σε μίτινγκ», σημείωσε ο εκπόσωπος της IAAF.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή