ΣΥΡΙΖΑ: Κανένα δικαίωμα κριτικής δεν διαθέτει ο Θ. Πάγκαλος

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 18:35
UPD:19:11
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Πάγκαλου σύμφωνα με τις οποίες «έσκυψε το κεφάλι στον Ερντογάν» με την απόσυρση από το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών της Σουλεϊμάν Σαμπιχά.

A- A A+

Την άποψη ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν έχει ούτε ηθικό ούτε και πολιτικό δικαίωμα να κάνει κριτική για τις «σχέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ με την Τουρκία, εκφράζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του, «απατώντας» παράλληλα και στις υπόλοιπες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «ο τελευταίος που δικαιούται, ηθικά και πολιτικά, να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τις «σχέσεις» του με την Τουρκία είναι ο κ. Πάγκαλος. Όλοι γνωρίζουν σε αυτό τον τόπο ποιος παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Πάγκαλου σύμφωνα με τις οποίες «έσκυψε το κεφάλι στον Ερντογάν» με την απόσυρση από το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών της Σουλεϊμάν Σαμπιχά.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι το ζήτημα της μειονότητας στη Θράκη είναι πολύ σοβαρό για να το εκμεταλλεύονται- διάφορες πλευρές- για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να δώσει εξετάσεις και διαπιστευτήρια απέναντι σε κανέναν για τις θέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα και στο κατά πόσο υποκύπτει σε πιέσεις ξένων παραγόντων. Αυτές είναι γνωστές και ξεκινούν από την πεποίθηση ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «αυτοί που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπέκυψε στις πιέσεις του τουρκικού προξενείου για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της κ.Σαμπιχά, σκόπιμα ξεχνούν να αναφέρουν ότι τα δικά τους κόμματα δεν έχουν καμία υποψηφιότητα προερχόμενη από τη μειονότητα, την ίδια στιγμή που κύκλοι του τουρκικού προξενείου επιλέγουν να κατεβάσουν το δικό τους συνδυασμό και αποθαρρύνουν υποψηφιότητες μειονοτικών στα άλλα κόμματα». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή