Σεισμός 4,4 βαθμών στη Σλοβενία έγινε αισθητός και στην Κροατία

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 14:06
UPD:15:06
USGC.GOV
A- A A+

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Σλοβενία και έγινε αισθητός και στην Κροατία, στο Ζάγκρεμπ και τη Ριέκα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ο σεισμός σημειώθηκε στις 10.58 (τοπική ώρα). Το επίκεντρό του ήταν 45 χιλιόμετρα δυτικά της Λιουμπλιάνας στην περιοχή της πόλης Πίβκα και το εστιακό βάθος ήταν στα 2 χιλιόμετρα.

Βάσει των πρώτων πληροφοριών ο σεισμός προκάλεσε ρωγμές σε παλιά κτίρια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Στην περιοχή της Πίβκα εκκενώθηκαν σχολεία για προληπτικούς λόγους με εντολή της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με εκπροσώπους της οποίας δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για ζημιές, αλλά αναφέρθηκαν ρωγμές σε τοίχους αρκετών κτιρίων.
  
Στη Λιουμπλιάνα εκκενώθηκε για κάποιες ώρες δημοτικό σχολείο. «Αποφασίσαμε να απομακρύνουμε τους μαθητές επειδή ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός κυρίως στο δεύτερο και στον τρίτο όροφο», ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου.  
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη χώρα, στις πόλεις Τεργέστη και Γκορίτσια της Ιταλίας και στις πόλεις Ριέκα και Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Σεισμός 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στην Αλβανία και έγινε αισθητός και στο Μαυροβούνιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή