Απολύθηκε ο Μόιες από τη Μάντσεστερ Γουνάιτεντ

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 10:31
UPD:12:51
REUTERS/NIGEL RODDIS

Ο Σκοτσέζος τεχνικός είχε αντικαταστήσει τον Άλεξ Φέργκιουσον αλλά υπό τις οδηγίες του οι «κόκκινοι διάβολοι» παρέπαιαν.

A- A A+

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ έγραψε τον επίλογο σε μια σχέση που ξεκίνησε ως ιδανική αλλά άρχισε να φθίνει πολύ γρήγορα, καθώς ο Ντέιβιντ Μόιες, στον οποίο πάντως είναι αλήθεια ότι δεν δόθηκε χρόνος όσο στον προκάτοχό του, δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσει των «κόκκινων διαβόλων».

Η αγγλική ομάδα προχώρησε στη λύση της συνεργασίας με τον Σκοτσέζο τεχνικό, ο οποίος υπήρξε προσωπική επιλογή και θερμή εισήγηση του Άλεξ Φέργκιουσον αλλά πρόλαβε να μείνει στον πάγκο μόλις για δέκα μήνςς, με μια άκρως λακωνική ανακοίνωση: «Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, ενημερώνει ότι ο Ντέϊβιντ Μόϊες δεν ανήκει στον σύλλογο».

Υπό την καθοδήγηση του Μόιες οι «μπέμπηδες» αποκλείστηκαν στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στην Αγγλία έμειναν από νωρίς πίσω στη διεκδίκηση όχι μόνο του τίλου αλλά και της τέταρτης θέσης, που οδηγεί στη διοργάνωση της νέας περιόδου. Ο Σκοτσέζος τεχνικός είχε αντικαταστήσει πριν από 10 μήνες τον Άλεξ Φέργκιουσον αλλά υπό τις οδηγίες του οι «κόκκινοι διάβολοι» παρέπαιαν.

Υπό την καθοδήγηση του Μόιες οι «μπέμπηδες» αποκλείστηκαν στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στην Αγγλία έμειναν από νωρίς πίσω στη διεκδίκηση όχι μόνο του τίλου αλλά και της τέταρτης θέσης, που οδηγεί στη διοργάνωση της νέας περιόδου.

Επίσης θεωρείται πολύ δύσκολο να προλάβουν ακόμη και για μία θέση στο Γιουρόπα Λιγκ, μιας και η απόσταση που τους χωρίζει από την προνομιούχο έκτη θέση και την Τότεναμ, είναι έξι βαθμοί. Οπως όλα δείχνουν, η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ θα μείνει εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 1990, ενώ χαρακτηριστικό της απογοητευτικής παρουσίας της στην πρέμιερ λιγκ, είναι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχει γνωρίσει 11 ήττες.

Οι φήμες περί απόλυσής του ήταν πολύ έντονες μετά την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Έβερτον (0-2), την 11η σε 34 αγωνιστικές στην πρέμιερ λιγκ, που φέρει την ομάδα του Μάντσεστερ στο -23 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.
SKY NEWS
Μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου, την ομάδα αναμένεται να οδηγήσει ο Ράιαν Γκιγκς.
 
Όσο για τον αντικαταστάτη του, τα ονόματα που αναφέρονται για τη διαδοχή του Μόιες είναι εκείνα των Ντιέγκο Σιμεόνε, Γιούργκεν Κλοπ, Λουΐς Φαν Γκάαλ, ακόμη και του Φέργκιουσον (!), εφόσον ο Σερ Άλεξ αποφάσιζε να επανέλθει για να βοηθήσει.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις