Ν. Κορέα: 87 νεκροί και 215 αγνοούμενοι αναφέρει ο τελευταίος απολογισμός

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014 23:55
UPD:23:58
REUTERS/ISSEI KATO

Συγγενείς των αγνοουμένων στη Νότια Κορέα.

A- A A+

Για 87 νεκρούς και 215 αγνοούμενους από τους συνολικά 476 επιβαίνοντες εκ των οποίων οι 352 μαθητές που πραγματοποιούσαν σχολική εκδρομή, κάνει λόγο ο τελευταίος απολογισμός που δόθηκε στη δημοσιότητα για το ναυάγιο του πλοίου Sewol στη Νότια Κορέα.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στείλουν ένα εξειδικευμένο πλοίο διάσωσης, το USNS Safeguard, προκειμένου να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις στο Sewol, το πλοίο που ναυάγησε στα ανοικτά της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

«Αν και η Δημοκρατία της Κορέας δεν έχει επίσημα ζητήσει την παρουσία ενός πλοίου διάσωσης, εμείς στέλνουμε το USNS Safeguard από την Ταϊλάνδη στην περίπτωση που οι Κορεάτες ζητήσουν τη βοήθειά μας» επιβεβαίωσε ο συνταγματάρχης Στίβεν Ουόρεν, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

EURONEWS

Με μήκος 78 μέτρα, το Safeguard εξειδικεύεται σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης πλοίων που διατρέχουν κίνδυνο. Είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα που διευκολύνουν τις επιχειρήσεις κατάδυσης και την ανάσυρση αντικειμένων από το βυθό της θάλασσας.

Πηγή: ΑΜΠΕ/ Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή