Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2004 07:01
A- A A+

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το απόγευμα, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Δυτική Στερεά και πιθανώς τη Θεσσαλία και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το απόγευμα στα Ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, οι οποίοι σταδιακά και από βόρεια θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και μέχρι το βράδυ σε όλη τη χώρα.

Αναλυτική πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, που σταδιακά θα γίνουν βορειοδυτικί μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα τοπικά, πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία : Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί ενισχυόμενοι σταδιακά στο Ιόνιο σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία : Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στη Θεσσαλία. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία : Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα νότια 36 βαθμούς και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου. Πτώση θα σημειωθεί από το απόγευμα.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς. Θερμοκρασία : Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν αργότερα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και υπάρχιε πιθανότητα βροχών το βράδυ. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία : Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, που το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακή πτώση θα σημειωθεί από το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, που σταδιακά θα γίνουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και το απόγευμα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή