Αντιπρόεδρος IAAF: «Κηλίδα στην ιστορία του Αθλητισμού» οι αποδοκιμασίες στην κούρσα των 200 μ

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2004 12:24
A- A A+

Αίσθηση προκάλεσαν οι έντονες αποδοκιμασίες του κοινού στο Ολυμπιακό Στάδιο για τους σπρίντερ των 200 μέτρων. Τα ξένα ΜΜΕ καυτηριάζουν τη στάση των ελλήνων φιλάθλων κατά τη χθεσινοβραδυνή κούρσα του τελικού των 200 μέτρων http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/olympics_2004/3581720.stm , http://sport.guardian.co.uk/olympics2004/athletics/story/0,14782,1292026,00.html .

Η εκκίνηση της κούρσας καθυστέρησε τουλάχιστον 10 λεπτά, και κατέστη δυνατή μόνο μετά από έκκληση του Φρανκ Φρεντερικς από τη Ναμίμπια, ενώ η ιαχή «Κεντέρης – Κεντέρης» και «Ελλάς – Ελλάς» συγκλόνιζε το Ολυμπιακό Στάδιο.

Πριν από λίγο η εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Ζιζέλ Ντέιβις, επισήμανε ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής δεν λαμβάνονται με γνώμονα την ικανοποίηση του κοινού αλλά προς όφελος των καθαρών αθλητών. Από την πλευρά του, ο διευθυντής Επικοινωνίας της «Αθήνα 2004», Σεραφείμ Κοτρώτσος, δήλωσε σχετικά: «Δικαίωμα του κοινού να εκφράζεται όπως θέλει, αλλά όχι σε σημείο να παρεμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων».

Ο αντιπρόεδρος της IAAF, κ. Ντίγκελ (Γερμανία) έκανε λόγο για «ντροπή» χαρακτηρίζοντας το γεγονός «κηλίδα στην ιστορία του Αθλητισμού».

«Ήταν το ωραιότερο πράγμα που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Κώστας Κεντέρης αναφερόμενος στις ιαχές υποστήριξης του κοινού προς το πρόσωπό του, σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι της Μυτιλήνης και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή