Κύπρος: Συναντήσεις γενικού εισαγγελέα με ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ μετά το Πάσχα

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 17:02
UPD:17:07
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού.

A- A A+

Συναντήσεις με τους επικεφαλής τόσο του ΔΗΣΥ όσο και του ΑΚΕΛ, με αφορμή δημοσίευμα για χρηματισμό κομμάτων στην Κύπρο από ελληνική εταιρεία, θα έχει ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Ο κ. Κληρίδης ξεκαθάρισε ότι η εισαγγελία δεν πρόκειται να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», αποτελεί «πάγια πρακτική της Νομικής Υπηρεσίας είναι να μην προβαίνει δημοσίως σε επιβεβαίωση ή διάψευση πληροφοριών και στοιχείων που συνιστούν μαρτυρικό υλικό σε εκκρεμούσες ποινικές ανακρίσεις και που δημοσιοποιούνται χωρίς τη γνώση ή συγκατάθεσή της».

Στη δήλωσή του ο κ. Κληρίδης αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Α. Νεοφύτου και ο γγ του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού επικοινώνησαν μαζί του και ζήτησαν συνάντηση με σκοπό την επιβεβαίωση ή μη της ορθότητας των πληροφοριών που δημοσιοποιήθηκαν. Οι συναντήσεις διευθετήθηκε να γίνουν μετά το Πάσχα.

«Δεδομένου ότι δεν θα προκληθεί οποιαδήποτε ζημιά στο συνεχιζόμενο ανακριτικό έργο, τα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα, θα κοινοποιηθούν προς τα εμπλεκόμενα κόμματα και ακολούθως ο γενικός εισαγγελέας θα ενεργήσει περαιτέρω όπως ήθελε κρίνει σκόπιμο με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον»,  καταλήγει η δήλωση.

Διαψεύδουν το δημοσίευμα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι κάποιοι έχουν αφήσει να διαρρεύσουν στοιχεία, «τα οποία θα ήταν καλό να είχαν διερευνηθεί πρώτα και να είχαν τεθεί ενώπιόν μας, προκειμένου να απαντήσουμε εμείς, εάν υπάρχουν ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσουμε και τότε να ολοκληρωθεί η εικόνα».

Τη βεβαιότητα ότι ο ΔΗΣΥ δεν έχει πάρει χρήματα από τη Focus εξέφρασε, μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πρόδρομος Προδρόμου. Ο εκπρόσωπος Τύπου είπε αρκετές φορές ότι το κόμμα δεν έχει πάρει καμία εισφορά από τη Focus και ότι τα χρήματα προήλθαν από Κύπριους εφοπλιστές από Κύπρο και Ελλάδα, που ήθελαν να ενισχύσουν την προσπάθεια να έρθουν στην Κύπρο φοιτητές να ψηφίσουν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή