Φ. Κουβέλης για δημοσκοπήσεις: Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εντελώς διαφορετικό

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 12:15
UPD:12:28
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επέκρινε τον «κραυγαλέο τρόπο» με τον οποιο η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την έξοδο της χώρας στις αγορές (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το σταθερό προσανατολισμό της Δημοκρατικής Αριστεράς στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας, επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία.

Αναφέρει πως η ΔΗΜΑΡ, διεκδικεί ισχυρή πολιτική εντολή «για να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στη μελλοντική συγκρότηση κυβερνήσεων προγραμματικής συνεργασίας», οι οποίες όπως είπε θα έχουν ξεκάθαρους όρους και διακριτές πολιτικές.

Σε ότι αφορά τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζει η ΔΗΜΑΡ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία, η εικόνα του κόμματος είναι «πολύ καλή» καθώς εμφανίζει υψηλή δημοφιλία στο χώρο των αναποφάσιστων. Εξέφρασε την πεποίθηση πως η τελική εκλογική εικόνα, «θα είναι εντελώς διαφορετική».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επέκρινε τον «κραυγαλέο τρόπο» με τον οποιο η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την έξοδο της χώρας στις αγορές. Σημείωσε ωστόσο, ότι η εξέλιξη αυτή είναι θετική και αναρωτήθηκε αν οι επικριτές της εξόδου στις αγορές «θέλουν κι άλλα μνημόνια». Υπογράμμισε επίσης, πως άλλο έξοδος στις αγορές και άλλο έξοδος από την κρίση.

Κληθείς να σχολιάσει τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη θέση του για το ευρώ, είπε πως «το σάλπισμα για επιστροφή στη δραχμή ήταν το καλύτερο προεκλογικό δώρο στον κ. Σαμαρά». Κατηγόρησε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ πως επιχειρεί επικίνδυνη ακροβασία για «να ισορροπήσει αφηγήσεις ευρωπαϊκού προσανατολισμού με «ανεδαφικούς δογματισμούς, που αναζητούν τους  παραδείσους του απομονωτισμού».

Ο κ. Κουβέλης, κατηγόρησε το εγχείρημα της Ελιάς, πως αποδέχεται το συντηρητισμό του παρόντος και τις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές. Για το Ποτάμι σχολίασε πως το πιο προωθημένο που έχει πει, είναι ότι διαθέτει «συγγενείς» και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι διεκδικεί κυβερνητικό ρόλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή