Ευρωλίγκα: Έπεσε άδοξα στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 21:05
UPD:21:47
EPA/SERGEI ILNITSKY
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε ως ίσος προς ίσον στη Μόσχα, οδήγησε το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στην παράταση αλλά ηττήθηκε με 77-74 χάνοντας την ευκαιρία για το «μπρέικ» από τον πρώτο κιόλας αγώνα με τους Μοσχοβίτες στη σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκας, αλλά θα έχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να το πράξει το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στη δεύτερη αναμέτρηση. 

Με καλή άμυνα στοπ ξεκίνημα, η ομάδα του Φραγκίσου Αλβέρτη έκανε τέσσερα μαζεμένα κλεψίματα και ανάγκασε την ΤΣΣΚΑ σε πέντε λάθη στο πρώτο τρίλεπτο (!), αλλά επιθετικά δεν έβρισκαν λύσεις, έχοντας 0/7 τρίποντα και πρώτο σκόρερ τον Ματσιούλις.

Πέντε συνεχείς πόντοι του Γουίμς και άλλου εννέα του Χάινς στη συνέχεια επέτρεψαν στο συγκρότημα του Ετόρε Μεσίνα να περάσει με 17-8 και να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με 21-14. Ο Παναθηναϊκός πλησίασε χάρις στον Ράιτ (24-18), αλλά η επαφή του Φριτζόν με το καλάθι έστειλε τους γηπεδούχους στο +13 (31-18) στα μέσα της περιόδου, για να κλείσει το ημίχρονο στο 40-33 χάρις στις προσπάθειες των Μαυροκεφαλίδη και Κάρι.

Οι «πράσινοι» πλησίασαν στους τρεις (40-37) με την έναρξη της τρίτης περιόδου, για να πετύχει το πρώτο τρίποντο ύστερα από 10 άστοχες προσπάθειες ο Ματσιούλις, που με δεύτερη «βόμβα» από τα 6.75 έφερε την ομάδα του στο καλάθι (47-45), για να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με την ΤΣΣΚΑ προηγούμενη 58-56.

Ο Λάσμε έδωσε στους «πράσινους» εκ νέου προβάδισμα μετά τα πρώτα λεπτά (60-62), ενώ ο ίδιος και ο Διαμαντίδης έφεραν τον Παναθηναϊκό ακόμη και στο +5 (62-67) τρία λεπτά πριν τη λήξη. Το τρίποντο του Γουίμς, όμως, κράτησε τους Ρώσους στο παιχνίδι, ένα δεύτερο επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ να ισοφαρίσει (70-70) ενώ πλήγμα για τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε η έξοδος του Λάσμε με 5ο φάουλ.

Το φινάλε ήταν… θρίλερ. Ο Γκιστ με φόλοου έκανε το 70-72, για να ισοφαρίσει ο Χάινς με βολές 30΄΄ πριν τη λήξη και να χάσουν οι ομάδες από μία επίθεση, για να πάει το παιχνίδι στην παράταση, όπου ο Διαμαντίδης ξεκίνησε με 0/2 βολές κι ένα άστοχο τρίποντο. Ο Χριάπα με μία βολή και ο Χάινς με καλάθι έκαναν το 75-74, ενώ ο Γουίμς με 1/2 βολές έγραψε το 76-74 ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Ματσιούλις έχασε το τρίποντο και πάλι ο Γουίμς, ξανά με μία βολή διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αφού ο Διαμαντίδης αστόχησε και στο τελευταίο σουτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις