Εγγραφο των ανακριτριών στη Βουλή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 18:24
UPD:19:20
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με έγγραφό τους στη Βουλή οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου επισημαίνουν τον κίνδυνο να αποφυλακιστούν κάποιοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής πριν ολοκληρωθεί η δίκη τους.

A- A A+

Tον κίνδυνο να αποφυλακιστούν κάποιοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής πριν ολοκληρωθεί η δίκη τους, επισημαίνουν με έγγραφό τους στη Βουλή οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Όπως επισημαίνουν οι δικαστικοί λειτουργοί πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η δικογραφία, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει καθυστέρηση της Ολομέλειας για την λήψη απόφασης σχετικά με την άρση ή μη της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Τι φέρεται να υποστήριξε ο Ρουπακιάς στην απολογία του

Την ίδια ώρα, στην συμπληρωματική απολογία του ενώπιον των ανακριτριών ο Γιώργος Ρουπακιάς αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έβγαλε το μαχαίρι για να τον εκφοβίσει χωρίς ωστόσο να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει.

«Δεν ήθελα ούτε να τον σκοτώσω ούτε να τον τραυματίσω. Το μαχαίρι ήταν κλειστό. Θα του το έδειχνα για να τον εκφοβίσω» φέρεται να είπε.
Κατά τη δεκάωρη απολογία του στις ανακρίτριες δεν επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της απολογίας του στην  ανακρίτρια Πειραιά, λέγοντας πως «τα πραγματικά περιστατικά  είναι αυτά που είπα στους ανακριτές του  πρωτοδικείου Αθηνών» .

Σε ερώτηση των ανακριτριών τι εννοεί με τη δήλωση «χρυσαυγίτης  ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι. Χρυσαυγίτης  πεθαίνεις», ο Γιώργος Ρουπακιάς φέρεται να απάντησε πως «η έννοια του χρυσαυγίτη  είναι τόσο απλή που σημαίνει να αγαπάς τη πατρίδα σου, να μελετάς την ιστορία της, όχι όπως μας την έχουν διδάξει στα σχολεία αλλά ψάχνοντας την πραγματικότητα.»

Αναφερόμενος στην πειθαρχία της Οργάνωσης ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε πως «η πειθαρχία δεν ήταν υποχρεωτική σε κανέναν. Ήταν όμως υποχρεωτική στον τρόπο της συμπεριφοράς μας. Να σεβόμαστε το διπλανό μας, να μην οχλαγωγούμε και να μην τσακωνόμαστε», ενώ για τα μηνύματα πειθαρχίας που λάμβαναν στο κινητό τους  τα μέλη της ΧΑ (π.χ όλοι με στρατιωτικά  παντελόνια στη τάδε εκδήλωση, φέρεται να είπε πως εκείνος δεν ήταν αποδέκτης κανενός μηνύματος. «Άλλωστε η ιδιοσυγκρασία μου δεν δέχεται τέτοια μηνύματα».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή