Χιονίζει στη Φλώρινα

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 12:11
UPD:14:42
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας που εκδηλόνται βροχοπτώσεις, αυτές αναμένεται να ενταθούν προοδευτικά, ενώ δεν αποκλείονται και καταιγίδες (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Χιονίζει από το πρωί στην πόλη της Φλώρινας, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού Φλωρίνης. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει καταγραφεί, τον μήνα Απρίλιο, φαινόμενο χιονόπτωσης στη Δυτική Μακεδονία.

Μικρής έντασης χιονοπτώσεις σημειώθηκαν νωρίτερα και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς.

Το θερμόμετρο στην πόλη δείχνει περίπου 1 βαθμό Κελσίου, στην Καστοριά 5 βαθμούς και στην Κοζάνη 2 βαθμούς Κελσίου.

Αν και η άνοδος της θερμοκρασίας (στους 4 βαθμούς Κελσίου στη 1.30 το μεσημέρι) δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για το λιώσιμο του χιονιού, για την ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας και την επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας που εκδηλόνται βροχοπτώσεις, αυτές αναμένεται να ενταθούν προοδευτικά, ενώ δεν αποκλείονται και καταιγίδες.

Σε περιοχές του νομού Πέλλας για την κίνηση των οχημάτων είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας  - Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας από το 12ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο και στη δημοτική οδό Κερασιάς - Έδεσσας προς το χιονοδρομικό κέντρο. 

Εν τω μεταξύ, χωρίς ρεύμα έχει μείνει η μισή πόλη των Ιωαννίνων, λόγω κεραυνών που έπεσαν σε υποσταθμούς της ΔΕΗ εν μέσω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Κεραυνοί έπεσαν και στους αναμεταδότες των τηλεοπτικών σταθμών που βρίσκονται στο Μητσικέλι και τους έθεσαν εκτός λειτουργίας.

Στα ορεινά χωριά του νομού και σε υψόμετρο πάνω από 1.100 μέτρα χιονίζει από τα ξημερώματα και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή